Afbeelding
Foto: RIVM
Update

Veertien inwoners Gooi en Vecht overleden aan coronavirus

Zorg

WEESP - Het aantal met corona besmette patiënten in 't Gooi en de Vechtstreek loopt steeds verder op. Inmiddels zijn veertien inwoners van deze regio (vier bevestigd en tien ernstig verdacht) overleden aan de gevolgen van het virus.

Vier van hen zijn overleden in Tergooi, acht in het verpleeghuis en twee thuis. In het Gooise ziekenhuis zijn in totaal zes mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Twee van hen komen dus uit andere delen van het land. 

Dat maakt de GGD Gooi en Vechtstreek vandaag bekend. "Per 1 april waren er in regio Gooi en Vechtstreek 222 patiënten met bewezen corona. Omdat er mondjesmaat wordt getest is dit slechts het topje van de ijsberg", aldus de gezondheidsdienst. 

Daarnaast neemt het aantal bewezen coronapatiënten dat overlijdt toe en is er een toename van het aantal overleden patiënten die verdacht worden van een coronabesmetting. Deze laatste groep bevindt zich vooral in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) sector. 

Wel spannend
Ondertussen zijn er in Tergooi 32 coronapatiënten opgenomen, waarvan 10 op de intensive care. Hoewel het aantal van 32 iets lager is dan de 34 van gisteren, wordt het volgens een woordvoerder de komende dagen 'wel spannend' als het gaat om de vraag of er voldoende bedden zijn op de intensive care. De gisteren al aangekondigde uitbreiding van de intensive care, speciaal voor coronapatiënten, is vrijdag.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Blauwalg, zwemmersjeuk, botulisme en meer ellende Lekker buiten zwemmen dit weekend? Wees voorzichtig! Algemeen 12 aug, 12:09
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief