Afbeelding
Foto: Pixabay

Schuldhulpmaatjes werken ook in coronatijd

Zorg

WEESP - Ook tijdens de coronacrisis, of misschien wel juist in deze crisistijd, gaat het werk van de stichting Schuldhulpmaatje door. 

De vrijwilligers helpen mensen om uit de financiële problemen te komen en het uiteindelijk weer op eigen kracht te redden.

In 2019 zochten 22 mensen met (dreigende) financiële problemen uit Weesp, Muiden en Muiderberg contact met organisatie. Met 19 is ook een begeleidingstraject opgestart, waarvan er vijf succesvol zijn afgerond en twaalf nog doorlopen. Soms moeten cliënten worden doorverwezen naar een andere hulpverlener.

Niet thuis
In Weesp, Muiden en Muiderberg zijn 18 schuldhulpmaatjes actief. Onder normale omstandigheden komt een maatje bij de cliënt thuis, maar dat is in deze tijd van corona niet mogelijk. Bellen, mailen, whattsapp en videoverbinding is nieuwe wijze van contact geworden tussen de cliënt en de vrijwilliger.

Ook  nu
Door de coronacrisis zijn steeds meer mensen niet zeker van hun baan en toekomst. Verlies van werk betekent vaak een (forse) achteruitgang van de inkomsten. Een vrijwilliger van Schuldhulpmaatje denkt graag met mee hoe je uit kunt komen met een lager inkomen. Ook als er (nog) geen schulden zijn.

Aanmelden kan bij Marien Weststrate: 06-39871137, marien.weststrate@chello.nl of via uitdeschulden.nu.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant