Afbeelding
Foto: GGD

Reminder Gezondheidsmonitor met vragenlijst op papier

Zorg

REGIO De Gezondheidsmonitor, het vierjaarlijkse grootschalige vragenlijstonderzoek van de GGD Gooi en Vechtstreek, is op 24 september naar 25.000 inwoners in de regio verstuurd. Vandaag of morgen ontvangen zij een eerste herinnering.

“Deze herinnering is met een vragenlijst op papier”, aldus epidemioloog Manita van Acker. “We weten uit ervaring dat veel mensen het toch fijner vinden om de vragen op papier in te vullen en niet op internet. De lijst invullen duurt ongeveer 20 minuten.”

“Het is echt belangrijk om de vragenlijst in te vullen, vooral nu met de coronacrisis. We willen graag weten of je denkt dat je corona hebt gehad of het ook echt hebt gehad. Heeft corona ook impact op je werk als mantelzorger of vrijwilliger? Maar ook of je genoeg beweegt, meer stress hebt of dat je je eenzaam of depressief voelt in deze onzekere periode en hoe je met tegenslagen omgaat.” De antwoorden worden altijd vertrouwelijk behandeld en de uitslag van het onderzoek bespreken we met de gemeenten en andere overheidsinstanties zodat hun gezondheidsbeleid en activiteiten voor de komende jaren aangepast kan worden op de behoefte van de inwoners. Ook geven we advies over een gezonde leefstijl. Landelijk zijn er ruim een miljoen mensen benaderd. Hoe meer mensen meedoen, des te beter de kwaliteit van het onderzoek wordt.” Uit eerdere onderzoeken zijn waardevolle projecten en campagnes op het gebied van valpreventie en alcoholpreventie voortgekomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant