Afbeelding
Foto: Pixabay

Schuldhulpmaatje zoekt maatjes

Zorg

WEESP Het jaar 2020 is voor Schuldhulpmaatje Weesp, Muiden en Muiderberg een bijzonder jaar geworden. Aan het begin van de pandemie werd voorspeld dat er eind 2020 een hausse aan cliënten werd verwacht. “Dit is gelukkig niet uitgekomen”, vertelt woordvoerder Marien Weststrate. “Door ruime compensatie mogelijkheden van het rijk zijn veel mensen geholpen.”

“Er hebben veertien cliënten hulp gezocht bij ons”, gaat Weststrate verder. “Uit voorgaande jaren liepen ook nog een veertien begeleidingstrajecten door. Door de inzet van achttien maatjes hebben we veel trajecten goed kunnen afsluiten. Tot en met begin mei 2021 hebben zich al veel meer cliënten zich bij onze coördinator gemeld. Doordat een aantal maatjes is gestopt, zijn wij op zoek naar mensen die een schuldhulpmaatje willen worden.”

Alles op een rij
Een schuldhulpmaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die cliënten helpt om alle inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen (schulden) op een rij te zetten. Wanneer een cliënt weer overzicht en een plan om de schulden af te betalen heeft, heeft hij/zij veel minder last van stress. “Dan komt er ruimte om te leren overzicht te houden en om na te denken over eigen financiële keuzes. Een maatje maakt (samen met de cliënt) die overzichten, biedt een luisterend oor en helpt vol te houden. Je hoeft geen financiële achtergrond te hebben; slechts een gezonde kijk op hoe je met geld om moet gaan is voldoende om schuldhulpmaatje te worden.”

Interesse? Neem contact op met marien.weststrate@chello.nl of telefoonnummer 06-39871137.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant