Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

MidzomerWeesp met veel activiteiten voor jongeren

Zorg

WEESP Weesp organiseert in de zomervakantie van 10 juli tot en met 22 augustus een uitgebreid en divers programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar: MidzomerWeesp. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. 

Het wordt een zomer vol sport, muziek, creativiteit en meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan breakdancelessen, voetbaltoernooitjes, schilderworkshops en suppen op de Vecht. Het programma is tot stand gekomen door met jongeren uit Weesp in gesprek te gaan.  

Het college van Weesp wil hiermee voor een mooie sportieve zomer zorgen, ook omdat de coronacrisis een zware wissel heeft getrokken op jongeren. Samen met lokale partners wordt er daarom uitgekeken naar kinderen en jongeren die gebaat zijn bij deze activiteiten. Bijvoorbeeld omdat ze leven in een instabiele thuissituatie, weinig geld hebben of omdat ze zich eenzaam of somber voelen. 

MidzomerWeesp kan worden gezien als het kleine zusje van MidzomerMokum, het programma dat Amsterdam vorig jaar en ook weer dit jaar aan de jeugd van Amsterdam aanbiedt. Vorig jaar zijn daar 40.000 Amsterdamse kinderen mee bereikt. Gezien de komende fusie bundelen Amsterdam en Weesp de krachten en wordt dit programma nu ook in Weesp aangeboden. 

Vanaf 9 juli is dit uitgebreide programma te vinden op de website midzomermokum.nl en via weesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant