Afbeelding
Foto: Gemeente Weesp

Wethouder Carin Ogier opent Weesper MOP

Zorg

WEESP Wethouder Carin Ogier heeft vanmorgen het Weesper MOP geopend. De naam staat voor het Weesper Maatschappelijk Ondersteuningspunt, waar inwoners met allerlei hulpvragen terecht kunnen.

Weespers konden al sinds april 2021 bij het steunpunt terecht, maar op 1 september vond er een officiële feestelijke opening plaats van de locatie op de Papelaan 99. “Soms hebben mensen wat ondersteuning nodig om weer op weg geholpen te worden,” laat de gemeente weten. Bij het ondersteuningspunt werken deskundige medewerkers van verschillende welzijns- en zorgorganisaties samen.

“We willen natuurlijk het liefst dat iedereen zichzelf kan redden, maar soms lukt dat (even) niet. Dan zijn er in Weesp allerlei organisaties die kunnen helpen,” licht de gemeente toe. Wanneer inwoners niet goed weten waar ze terecht kunnen met hun hulpvraag, dan kan men contact opnemen met het Weesper MOP. Dat kunnen allerlei soorten vragen zijn: van vragen over huishoudelijke hulp tot zorgen over geld of problemen rondom scheiding. Afhankelijk van de hulpvraag kan één van de organisaties met een expertise op dat gebied erbij betrokken worden. ‘De één weet bijvoorbeeld alles van opvoeden, de ander weet alles van financiën in huis. Zo kan men altijd goed geholpen worden.”

Wethouder Ogier gaf tijdens de opening aan dat het fijn is dat mensen weer ergens binnen kunnen lopen als ze ergens mee zitten. “Ik hoop dat veel mensen de weg naar de Papelaan weten te vinden. Er zitten enthousiaste en deskundige mensen klaar die je kunnen helpen met vragen en problemen.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant