Afbeelding
Foto: https://mamapikinfoundation.org

Jubilerende verloskundigen rijden sponsorfietstocht voor Mama Pikin

Zorg

WEESP Verloskundige Jasmine Angehrn en praktijkcoördinator Annette Feije zijn dit jaar beide 20 jaar in dienst van Verloskundige Praktijk Weesp. 

Om dit jubileum een mooi tintje te geven, rijden Jasmine en Annette op 18 september een sponsorfietstocht door het werkgebied van de verloskundige praktijk. Er wordt gestopt op voor (ex-) cliënten herkenbare plekken, zoals de dependances in Nederhorst den Berg en Muiden, maar ook de nieuwe wijken Krijgsman en Weespersluis worden aangedaan. Mensen kunnen een stuk meerijden en zich ook laten sponsoren of Jasmine en Annette komen aanmoedigen op de tussenstops.

Het geld dat opgehaald wordt komt geheel ten goede aan de Mama Pikin Foundation. Deze stichting is actief in Sierra Leone, het land met de hoogste maternale- en kindersterfte ter wereld. Van de donaties koopt de stichting zogenoemde ‘birth buckets’ (een emmer gevuld met basisbenodigdheden voor een bevalling) waarmee moeders en baby’s een grotere kans op overleving hebben.

Naast de sponsorrit staan er nog diverse andere activiteiten op het programma; zo worden er de hele maand september door de verloskundigen zelf gemaakte mutsjes, sokjes en poppetjes verkocht. Ook deze opbrengst gaat naar de Mama Pikin Foundation, het totale bedrag wordt door de Verloskundige Praktijk Weesp zelfs verdubbeld. Daarnaast stelt Annette Feije, 10% van haar webshop All4Mum beschikbaar voor Mama Pikin.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant