Afbeelding
Foto: Tergooi MC

Nieuwe stap voorwaarts: bouw parkeergarage Tergooi MC gestart

Zorg

HILVERSUM - Opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van het nieuwe ziekenhuis voor alle inwoners van de Gooi en Vechtstreek en daarbuiten. De bouw van de parkeergarage van Tergooi MC is afgelopen week van start gegaan. 

Dit is het laatste gebouw dat wordt gerealiseerd als onderdeel van de nieuwbouw van het ziekenhuis. Het gebouw is ontworpen door Wiegerinck architecten en daarmee geheel passend bij het hoofdgebouw en omgeving. Op de gevel komen houten panelen met hoge openingen en de twee wokkels waarin auto’s in- en uitrijden, zijn straks begroeid met klimop. Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op het bos. De garage krijgt zes lagen en een capaciteit voor ruim duizend auto’s.

Aan de Stegge Twello is geselecteerd als aannemer om de parkeergarage te bouwen. Aan de Stegge Twello ontwikkelt en realiseert turnkey bedrijfsgebouwen en bovengrondse parkeergarages; van eerste planontwikkeling tot en met de uitvoering van de feitelijke bouw.

Vlakbij nieuwe hoofdingang
De parkeergarage komt vlakbij het hoofdgebouw, aan de kant van de Soestdijkerstraatweg. De afstand van de parkeergarage naar het hoofdgebouw is ongeveer veertig meter vanaf de voetgangersuitgang. Er komen plekken voor mindervalide mensen en een aantal plekken voor elektrisch opladen. Ook is er camerabewaking en komen er meerdere betaalautomaten met pin en contactloos betalen en een lift. De parkeergarage is voor patiënten, bezoekers en voor medewerkers. Ook medewerkers betalen voor het parkeren, dat verandert niet. Zij gaan zoveel mogelijk boven parkeren, zodat de laagste lagen beschikbaar zijn voor bezoekers en patiënten.

Vanaf medio 2023
De hoofdingang van het ziekenhuis komt op een andere plek en daarmee verandert ook de aanrijroute. Straks komen bezoekers via de Soestdijkerstraatweg het terrein op en is de parkeergarage de meeste logische plek om te parkeren. Naar verwachting neemt Tergooi MC in het tweede kwartaal van 2023 het gebouw in gebruik.

De bouw van de parkeergarage is live te volgen via de webcam

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant