Afbeelding
Foto: Tergooi MC

‘Campagne van start: Wat doe jij bij spoed?’

Zorg

REGIO - Huisartsen Spoedpost en Tergooi MC zijn de campagne ‘Wat doe jij bij spoed?’ gestart. Aanleiding is de verhuizing van de spoedpost van Blaricum naar Hilversum. 

Doel van de campagne is om mensen in de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek te laten weten wat ze kunnen doen bij situaties waarbij spoedhulp nodig is en er minder zelfverwijzers bij de Huisartsen Spoedpost en afdeling Spoedeisende Hulp van Tergooi MC komen. De campagne loopt tot en met de verhuizing van de Huisartsen Spoedpost op vrijdag 19 mei.

Wat doe jij bij spoed? De campagne maakt inzichtelijk welke soorten spoed er zijn. Zo vertelt een medewerker van de spoedpost over de verschillende situaties die bij de spoedpost aan bod komen. Dit wordt via allerlei media kenbaar gemaakt. Denk hierbij aan sociale media, buitenreclame, huis-aan-huis flyers en berichtgeving in de lokale en regionale media. “Ook leggen we folders en flyers neer zorgverleners in de regio”, aldus een woordvoerder.

Verhuizing

De verhuizing van de Huisartsen Spoedpost van Blaricum naar Hilversum is ook een belangrijk onderdeel van de campagne. Zo zij bij de locatie van de Huisartsen Spoedpost in Blaricum en het ziekenhuis bebording en doeken geplaatst waarop de verhuizing wordt aangekondigd. De belangrijkste informatie op een rij: 

- De Huisartsen Spoedpost en Tergooi MC verhuizen in het hemelvaartweekeinde naar Laan van Tergooi 2 in Hilversum;

- De Huisartsen Spoedpost verhuist per vrijdag 19 mei 2023 naar Hilversum;

- Vanaf zaterdag 20 mei 2023 vindt alle 24/7 spoedeisende ziekenhuishulp plaats in Hilversum (en niet langer in Blaricum);

- Voor alle 24/7 spoedeisende ziekenhuishulp en de Huisartsen Spoedpost kunt u daarna niet langer in Blaricum terecht, maar alléén in het nieuwe ziekenhuis in Hilversum bij ingang Spoedzorg. 

Wat moet u doen bij spoed?

 - Is er sprake van levensgevaar? Bel 112!;

- Heeft u gezondheidsklachten die niet direct levensbedreigend zijn? *Doe eerst de online check op spoedzorghilversum.nl en volg het advies; *Uit het advies volgt of u contact op moet nemen met uw huisarts of Huisartsen Spoedpost; 

- Neem contact op met eigen huisartsenpraktijk (op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur) of bel anders met de Huisartsen Spoedpost (buiten kantoortijden en tijdens feestdagen). Het nummer is 088-1309600;

- U krijgt een medewerker aan de lijn die de aard en ernst van uw medische klachten beoordeelt en de vervolgstappen bepaalt: * u krijgt een telefonisch advies; * u mag langskomen voor een consult bij een huisarts van de Huisartsen Spoedpost of een medisch specialist van de afdeling Spoedeisende Hulp in Tergooi MC; * een arts komt bij u thuis langs; * er komt een ambulance naar u toe. 

Het is niet de bedoeling dat mensen zich zonder afspraak melden bij de Huisartsen Spoedpost of Spoedeisende Hulp van Tergooi MC. Meer informatie? Ga naar spoedzorghilversum.nl of tergooi.nl/spoedzorghilversum. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant