Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Lokale vrijkaartjes in Kindpakket

Zorg

WEESP - Voor kinderen van ouders die het niet breed hebben komt een nieuw pakket aan regelingen dat ze betrokken houdt bij het sociale en maatschappelijke leven. De gemeenteraad breidt dit landelijke 'Kindpakket' uit met een aantal Weesper elementen.

Want elk kind dat in Weesp opgroeit moet toch, ongeacht de financiële positie van zijn ouders, lekker kunnen spelen in speeltuin Don Bosco, naar een jeugdvoorstelling kunnen en/of 's zomers met vriendjes en vriendinnetjes mee op het onvergetelijke JKW-kamp? De adviesraad Sociaal Domein deed deze suggesties. CDA, WSP, PvdA en GroenLinks dienden er een motie voor in, die door alle partijen werd gesteund.

Die motie geeft wethouder Tuning de opdracht om dergelijke lokale arrangementen nog dit jaar te regelen. De wethouder gaf direct aan met dit even sympathieke als belangrijke idee aan de slag te gaan. Daarmee geeft de gemeenteraad het Kindpakket een Weesper tintje. De kosten zijn voor de gemeente.

De regeling voorziet erin om ouders die op of net boven bijstandsniveau zitten financieel te ondersteunen waar het gaat om zaken waar hun kinderen (4-18 jaar) behoefte aan hebben. Zo is er een bijdrage van 100 euro per schooljaar voor (sport-)kleding. Maar het kan ook om een mobieltje gaan, waar je vandaag de dag niet zonder kan. De raad dwong enkele vrije keuzes in het declaratieformulier af om het Kindpakket zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant