Aanmodderfakker is op verschillende data te zien in de City.
Aanmodderfakker is op verschillende data te zien in de City.

woensdag 21 januari

Meezingavond

Er is woensdag 21 januari een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Vrouwen van Weesp

Stichting Vrouwen van Weesp houdt woensdag 21 januari onder leiding van Willemien Posthumus een thema-avond over vrouwen en kinderen. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Tijd: 19.30 uur.

tot en met zondag 1 februari

Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van woensdag 21 januari tot en met zaterdag 31 januari is er in De Bibliotheek aan de Oudegracht een prentenboektentoonstelling te zien. Bovendien krijgen alle peuters en kleuters die (gratis) lid worden een vingerpopje cadeau. Zondag 1 februari is er van 14.30 tot 16.00 uur een Peuterpretmiddag met onder meer de poppentheatervoorstelling 'Ik ruik de zee'. Kaarten zijn voor 4 euro per stuk verkrijgbaar bij de balie van De Bibliotheek.

donderdag 22 januari

Film: 'Party Girl'

De City draait donderdag 22 januari de film 'Party Girl'. Een oude nachtclubdanseres stapt in het huwelijksbootje met een vaste klant, en de aanstaande bruiloft herenigt haar met haar in een pleeggezin opgegroeide dochter. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 23 januari

Klezmer

Shishkova & Di Vanderer verzorgen vrijdag 23 januari in de City een avond met zowel traditionele Jiddische liederen en klezmer als hedendaagse composities. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-.

zaterdag 24 januari

Prinsenbal

De Weesper Moppen vieren zaterdag 24 januari het Prinsenbal in de feestzaal van Hotel Hart van Weesp aan de Herengracht. Dansen kan op de muziek van de band Griffin. Aanvang 20.30 uur, entree € 5,00 (leden gratis).

zondag 25 januari

Koffieconcert

Het Koffieconcert van januari wordt verzorgd door Romana Goumare (dwarsfluit) en Femke de Graaf (piano). In de City spelen zij zondag 25 januari werken van onder anderen Schubert, Mozart, Debussy, Poulenc en Fauré. Aanvang 11.00 uur, zaal open vanaf 10.15 uur. Entree € 9,50, kinderen tot 12 jaar € 5,-.

maandag 26 januari

Samen handwerken.

Haak je aan en brei je mee? Sinds afgelopen zomer vinden er in de verenigingsruimte van Oversingel ontmoetingsavonden plaats voor mensen die van handwerken houden. Er is nu een winterstop, maar op maandag 26 januari gaan deze avonden (19.30 tot 21.30 uur) weer van start. Belangstellenden zijn van harte welkom. De entree bedraagt € 2,- in verband met de zaalhuur. Deelnemers dienen hun eigen materiaal mee te nemen. Belangstelling? Bel 06-22178225 of 06-20170933.

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

maandag 26 januari tot zaterdag 31 januari

Open lesweek

Dansstudio Van Harten houdt een open lesweek. Van maandag 26 januari tot en met zondag 31 januari kunnen zowel kinderen als volwassenen gratis een les uitproberen. Aanmelden voor een proefles kan door een mailtje te sturen naar info@dansstudiovanharten.nl. Kijk voor het lesrooster op www.dansstudiovanharten.nl.

dinsdag 27 januari

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan voor een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 28 januari

Rode Kruis soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 28 januari een soos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Meeleesclub

Speciaal voor volwassenen die moeite hebben met lezen start De Bibliotheek een Meeleesclub. Iedereen moet kunnen genieten van mooie verhalen, zo vindt de bieb. Op woensdag 28 januari is er van 10.30 tot 12.00 uur een start- en kennismakingsbijeenkomst. Daarna wordt bekeken wat het beste moment in de week is om bij elkaar te komen. Aanmelden kan via 0294-412704 of weesp@debibliotheek.org. Zonder aanmelding binnenlopen mag ook.

Mamacafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek houden woensdag 28 januari een Mamacafé in het Leescafé van De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze week is er een thema: Muziek op schoot.

donderdag 29 januari

Bingo

Buurtvereniging Achtergracht houdt een bingo in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Van 13.00 uur tot 16.30 uur. Iedereen is welkom.

'Aanmodderfakker'

In de City draait donderdag 29 januari de film 'Aanmodderfakker' waarin het lapzwanzerige eeuwigestudentenleven van de 32-jarige Thijs in beeld wordt gebracht. In dit leven begint schot te komen na een ontmoeting met de sprankelende zestienjarige Lise. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-. Deze film draait ook op zondag 1 februari.

vrijdag 30 januari

Gooi Got Talent

In navolging van Weesp Got Talent komt Zone 1380 dit seizoen met een Gooi Got Talent. Talenten uit de hele Gooi en Vechtstreek mogen meedoen. Zang, spel, voordracht, dans, cabaret, comedy, magic: alles mag. Inschrijven gaat via info@zone1380.nl. De eerste voorronde is vrijdag 30 januari. Aanvang: 20.30 uur. De voorronde als publiek bijwonen kan voor € 7,50 per persoon. Reserveren via zone1380.nl.

Ernest Beuving

Ernest Beuving speelt vrijdag 30 januari in de City of Wesopa zijn cabareteske muziektheaterprogramma 'Klap van de korenmolen'. Hij wordt begeleid door het huiskoor van de City: The City Singers. Aanvang 20.30 uur, entree € 16,50. Voorverkoop via wesopa.nl en in De Bibliotheek.

vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari

Keramiek Uitgelicht

In de Synagoge aan de Nieuwstraat is van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari een keramiekexpositie van de Kreatieve Groep Weesp te zien. Begeleiders Nicola Wolstenholme, Ti Fens en Cor de Korte tonen (examen)werk. Hun leerlingen exposeren het resultaat van de gevolgde masterclasses. Openingstijden: vrijdag 30 januari van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 31 januari

O'Dreams

De band O'Dreams treedt zaterdag 31 januari op in de City. Het publiek staat een avond vol 'Irish Ways and Irish Laws' te wachten. Achter het land van de pubs, pints en paddies gaat een onontdekte wereld van magische songs schuil. Aanvang 20.30, entree € 12,50. Voorverkoop via wesopa.nl en aan de balie van De Bibliotheek.

zondag 1 februari

Kinderconcert

Getalenteerde musici uit bekende orkesten verzorgen zondag 1 februari een 'So What'-kinderconcert in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht. In deze editie staat muziek uit The Sound of Music centraal, maar er wordt ook klassiek, jazz, pop en blues gespeeld. Aanvang: 11.00 uur. Toegang: kinderen € 5,00 | volwassenen € 7,50. Kaartverkoop aan de deur en voorverkoop online via www.stadsherstel.nl.

Er is de komende periode zo veel te doen in Weesp dat de activiteiten niet op één pagina passen. Kijk voor meer agenda op pagina 19, onder de sport.

De Weesper Moppen vieren zaterdag het Prinsenbal. Foto: Herman Hermsen.