Tennis is populair in de zomer. De tennisclub komt nu met een winteractiviteit.
Tennis is populair in de zomer. De tennisclub komt nu met een winteractiviteit. Foto: Christian Pfeiffer

Wintertennis voor kinderen

WEESP - De Weesper Tennis Club heeft iets leuks en nieuws voor aanstormende tennistalentjes van Weesp en omgeving, namelijk een winterprogramma zonder dat je lid hoeft te zijn.

Op zondag 15 februari en 29 maart organiseren de trainers van de Weesper Tennis Club een tennisprogramma voor tennistalenten met ervaring, aangevuld met een clinic voor potentiƫle tennistalenten zonder ervaring (dus ook voor kinderen die geen lid zijn van de Weesper Tennis Club).

Whizzkids
Kinderen vanaf 3 jaar kunnen meedoen aan het Whizzkids-programma. Om voldoende animo te organiseren voor een leuk, gezellig en druk programma gaan de Weesper Tennis Club, TV Huizen en First Class Tennis dat gezamenlijk organiseren. First Class Tennis heeft dit programma samen met de jeugdcommissie bedacht om ook in de wintermaanden een aantrekkelijke activiteit voor de jeugd te bieden.

Wedstrijdjes
Het programma voor de jeugd tussen 6 en 18 jaar met (enige) ervaring verloopt als volgt: elke ochtend zullen spelers bij de warming-up een bewegingsprogramma volgen van circa een half uur tot drie kwartier. Verder worden er mentale doelen gekoppeld aan de wedstrijdjes, zodat spelers zich ook op het mentale vlak ontwikkelen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal de tennisdag duren van 9.00 uur tot 13.00. Alle deelnemers worden ingedeeld op leeftijd en speelsterkte.

Clinic
Voor nieuwe en/of onervaren jeugdspelers wordt een clinic georganiseerd waarbij ze enthousiast worden gemaakt voor het tennisspelletje. Deze dag kunnen ook de allerkleinsten terecht. Er is namelijk een speciaal programma voor de zogenoemde Whizzkids, kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar, die zo op een leuke en sportieve manier met tennis in aanraking komen.

Kom zondag 15 februari om 9.00 uur in sportkleding naar de Weesper Tennis Club. Voor tennisrackets en ballen wordt gezorgd. Meedoen kan al voor vijf euro per keer. Inschrijven kan via info@firstclasstennis.nl of kijk op www.weespertennisclub.nl.