Met deze foto vertelt CityStarter haar verhaal in Weesp en Muiden.
Met deze foto vertelt CityStarter haar verhaal in Weesp en Muiden. Foto: Rabobank

CityStarter even boegbeeld in reclamecampagne

WEESP – Vanaf vandaag worden Weesp en Muiden een week lang overspoeld met abri's waarop het verhaal van Weesper onderneming CityStarter te lezen is. De abri's maken deel uit van de landelijke campagne 'Aandeel in elkaar' van de Rabobank, waarin lokale verhalen met samenwerkingspartners worden gedeeld. Rabobank Amstel en Vecht kiest hierbij voor CityStarter als hun boegbeeld.

Voor de Rabobank is CityStarter een sprekend voorbeeld van hoe een lokale onderneming verschil kan maken in haar omgeving. CityStarter aan het Stationsplein is een initiatief van Weesper ondernemers Reinier Mommaal, Andreas Lundgren en Cees van Vliet. Zij stellen hun expertise op het gebied van innovatie, ondernemen en financiën beschikbaar en bieden startende ondernemers toegang tot hun netwerk en ook niet onbelangrijk, onderdak. Rabobank Amstel en Vecht is de samenwerkingspartner van CityStarter en biedt de startende ondernemers financiële ondersteuning, advies en starterskredieten. Een andere samenwerkingspartner is JAN@Accountants die met een speciaal CityStarterpakket ondersteunt op het gebied van boekhouden, subsidievraagstukken en belastingzaken. Mommaal: "Als ondernemer kun je nu eenmaal niet alles, zo is mijn ervaring. Voor startende ondernemers is het prettig dat ze kunnen terugvallen op een groep die de nodige expertise heeft en hen met raad en daad kan bijstaan."
CityStarter richt zich op ondernemers met ideeën op het vlak van duurzaamheid en nieuwe technologieën. Mommaal: "We zijn op zoek naar bedrijven die echt vernieuwend zijn en dan bedoel ik niet alleen handige appjes – al is het prima dat die worden ontwikkeld – maar ook producttechnologische uitvindingen." CityStarter wil zo'n tien tot twaalf bedrijven tegelijk ondersteunen. "Er passen er wel meer in het pand, maar als we mensen goed willen begeleiden, moeten we kleinschalig blijven. De rest van de ruimte wordt aangevuld met bedrijven die toegevoegde waarde kunnen leveren." Sinds de oprichting eind 2014 hebben al vier bedrijven zich aangemeld. Momenteel wordt beoordeeld of ze voor CityStarter in aanmerking komen.
Maatschappelijk
Het is de eerste keer dat de Rabobank kiest voor een combinatie van landelijke zichtbaarheid en specifieke, lokale invulling van abri's vanuit de gedachte dat de bank van betekenis is voor de lokale economie en samenleving. In de campagne zijn de verhalen van klanten in hun eigen omgeving de basis. Op 7000 abri's in heel Nederland 'vertellen' mensen hoe zij met hun initiatief hun regio, dorp of stad sterker maken.