Op dinsdag is er een breicafé in het OAZ-gebouw.
Op dinsdag is er een breicafé in het OAZ-gebouw.

woensdag 28 januari

Rode Kruis soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 28 januari een soos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Meeleesclub

Speciaal voor volwassenen die moeite hebben met lezen start De Bibliotheek een Meeleesclub. Op woensdag 28 januari is er van van 10.30 tot 12.00 uur een start- en kennismakingsbijeenkomst. Daarna wordt bekeken wat het beste moment in de week is om bij elkaar te komen.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 28 januari een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze week is er een thema: Muziek op schoot.

donderdag 29 januari

Bingo

Buurtvereniging Achtergracht houdt een bingo in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Van 13.00 uur tot 16.30 uur. Iedereen is welkom.

'Aanmodderfakker'

In de City draait donderdag 29 januari de film 'Aanmodderfakker' waarin het lapzwanzerige eeuwigestudentenleven van de 32-jarige Thijs in beeld wordt gebracht. In dit leven begint schot te komen na een ontmoeting met de sprankelende zestienjarige Lise. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 30 januari

Ernest Beuving

Ernest Beuving speelt vrijdag 30 januari in de City of Wesopa zijn cabareteske muziektheaterprogramma 'Klap van de korenmolen'. Hij wordt begeleid door het huiskoor van de City: The City Singers. Aanvang 20.30 uur, entree € 16,50. Voorverkoop via wesopa.nl en in De Bibliotheek.

vrijdag 30 januari t/m zondag 1 februari

Keramiek Uitgelicht

In de Synagoge aan de Nieuwstraat is van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari op initiatief van de Kreatieve Groep Weesp een keramiekexpositie te zien. Begeleiders Nicola Wolstenholme, Ti Fens en Cor de Korte tonen onder meer de werkstukken die zij hebben gemaakt ter afsluiting van hun opleiding. Met deze expositie wil de Kreatieve Groep Weesp laten zien hoe hoog het niveau van haar keramiekbegeleiders is. Openingstijden: vrijdag 30 januari van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 31 januari

O'Dreams

De band O'Dreams treedt zaterdag 31 januari op in de City. Het publiek staat een avond vol 'Irish Ways and Irish Laws' te wachten. Achter het land van de pubs, pints en paddies gaat een onontdekte wereld van magische songs schuil. Aanvang 20.30, entree € 12,50. Voorverkoop via wesopa.nl en aan de balie van De Bibliotheek.

zondag 1 februari

So What

Getalenteerde musici uit bekende orkesten verzorgen zondag 1 februari een 'So What'-kinderconcert in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht. In deze editie staat muziek uit The Sound of Music centraal, maar er wordt ook klassiek, jazz, pop en blues gespeeld. De muziek wordt afgewisseld met gedachten, dans en poppenspel. Aanvang: 11.00 uur. Toegang: kinderen € 5,00, volwassenen € 7,50. Kaartverkoop aan de deur en voorverkoop online via www.stadsherstel.nl.

Peuterpret

Om de Nationale Voorleesdagen te vieren houdt De Bibliotheek aan de Oudegracht zondag 1 februari een Peuterpretmiddag. Peuters en hun (groot)ouders zijn van 14.30 tot 16.00 uur welkom om te komen knutselen, zingen en speuren. Om 15.00 uur speelt poppentheater Dubbele Jan de theatervoorstelling 'Ik ruik de zee'. Toegang: € 4,- per persoon, inclusief 1 consumptie. Kaarten vooraf kopen of reserveren is noodzakelijk en kan via www.debibliotheek.org of aan de balie.

'Aanmodderfakker'

In de City draait zondag 1 februari de film 'Aanmodderfakker'. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

Hakkelaarsrit

Autosportvereniging De Vechtstreek uit Weesp houdt zondag 1 februari 2015 de Hakkelaarsrit, een bol-pijlrit voor auto's. De start en finish zijn bij Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan 126a. Meedoen kan in verschillende klassen. Inschrijven is mogelijk vanaf 12.00 uur en de start is vanaf 12.31 uur. Het deelnamegeld bedraagt € 10,- per equipe. Voor meer informatie zie www.asvdevechtstreek.nl.

maandag 2 februari

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 3 februari

Mamacafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek houden dinsdag 3 februari een Mamacafé in het Leescafé van De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Dikke Jas Concert

Iedere eerste dinsdag is er een Dikke Jas Concert in de Van Houtenkerk. Dinsdag 3 februari treden Lydia den Bosch, Doortje Beemster en Aitana de Jong Mompó op. Dit trio legt zich toe op hedendaagse improvisatie, vanuit de klassieke traditie. Uitgevoerd wordt 'Escenas Romanticas' van de Spaanse componist Enrique Granados, gevolgd door improvisaties. Aanvang: 12.30 uur. Toegang gratis. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Informatieavond

De gemeente Weesp houdt een informatieavond over de wegwerkzaamheden in de Dr. A. Kuyperlaan en omgeving. Deze buurt gaat op de schop vanwege riool- en herinrichtingswerkzaamheden. Op dinsdag 3 februari worden de plannen toegelicht in het stadskantoor: Aanvang: 19.00 uur.

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

dinsdag 3 februari en woensdag 4 februari

Muziek op schoot

Samen met je kind muziek maken? Dat kan tijdens de Muziek op Schoot-lessen bij Muziekschool Globe in Fort Ossenmarkt. Nieuwe cursussen (15 lessen) starten op dinsdag 3 en woensdag 4 februari om 10.00 uur. Er wordt gezongen, gedanst en gespeeld op eenvoudige instrumenten. Na afloop van de les is er koffie. Info: www.globeckc.nl of tel. 0294-417815.

woensdag 4 februari

Meezingavond

Er is woensdag 4 februari een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Vrouwen van Weesp

Stichting Vrouwen van Weesp houdt woensdag 4 februari een informatieavond over de veranderingen binnen het Sociaal Domein. Gastspreker: wethouder Astrid Heijstee-Bolt. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Tijd: 19.30 uur.

Pubquiz

De City of Wesopa houdt woensdag 4 februari een pubquiz. Meedoen kan met een team van maximaal 5 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl. Aanvang quiz: 20.30 uur.

doorlopend

Inschrijven Vechtloop

De inschrijving van de Vechtloop is geopend. De organisatie hoopt op een recordaantal deelnemers (1500+). Er zijn verschillende hardloopafstanden mogelijk, van 2,5 tot 21 kilometer. Wandelen kan ook: 10, 25 of 30 kilometer. Aanmelden kan via www.vechtloop.nl.

Duetten zingen

Hanneke Huibers geeft zangles aan (enigszins) gevorderde zangers die duetten willen zingen. Opera's, oude muziek, barok, wereldmuziek of eigen muziek, alles is mogelijk. De lessen zijn op maandag- en vrijdagmiddag of in overleg. Aanmelden: 0617419694 of hhuibers@telfort.nl.

'Aanmodderfakker' draait twee keer: donderdag en zondag.