Petra Feddema richt netwerk voor werkzoekend Weesp op

WEESP - Petra Feddema (41) uit Weesp zit al bijna twee jaar zonder werk. In haar vakgebied (marketing) liggen de banen niet voor het oprapen. Door te netwerken hoopte ze een nieuwe baan te vinden, maar dat heeft haar tot nu toe alleen maar reiskosten opgeleverd. Daarom begint ze nu haar eigen netwerk - in haar eigen woonplaats.

door Marieke van Veen

"Je kunt me gerust een ervaringsdeskundige noemen. Netwerkbijeenkomsten, cursussen, workshops... ik probeer van alles. Maar een baan heb ik nog steeds niet. Dus gooi ik het nu over een andere boeg", licht Feddema toe.

Het begon met een pagina op Facebook: Werkzoekend Weesp. Binnen een paar dagen had Feddema meer dan honderd likes. De eerste borrel staat al in de agenda: woensdag 10 februari in eetcafé 't Heertje om 15.30 uur.

"Het idee is om ervaringen en tips uit te wisselen en elkaar als dat nodig is een hart onder de riem te steken. Als de animo voldoende is, wil ik dat eens in de twee weken gaan doen. Ook ben ik bereid te helpen met een cv-check of het aanmaken van een goed LinkedIn-profiel."

Kan Feddema haar tijd niet beter besteden aan solliciteren? "Ergens hoop ik natuurlijk dat dit netwerk ook mij een baan gaat opleveren. Soms weet je van een bedrijf wel dat ze iemand zoeken, maar is de functie niets voor jou. Daar kun je dan een ander op wijzen." De gesprekken kun ook nog een ander nut hebben. "Soms zit je gewoon vast. Zo van: ik kom uit de marketing dus ik zoek iets in de marketing. Door hier met anderen over te praten, krijg je nieuwe inzichten. Ik sluit niet uit dat ik uiteindelijk heel ander werk ga doen."

'Elkaar tippen en indien nodig een hart onder de riem steken'

Inschrijven voor de borrel kan via petrafeddema@gmail.com. Feddema: "Werkgevers zijn natuurlijk ook heel erg welkom!"