Kok Lopez, Koula en Vasilis in hun verbouwde restaurant.
Kok Lopez, Koula en Vasilis in hun verbouwde restaurant. Foto: Ruth van Kessel

Jarig restaurant doet reisje Griekenland cadeau

WEESP - Een reisje naar de Griekse zon is de hoofdprijs van de loterij die Grieks restaurant Niki deze maand organiseert voor haar gasten. Het restaurant aan de Hoogstraat bestaat deze maand drie jaar en behalve met een loterij viert zij dit heugelijke feit ook met een feestavond met livemuziek van Soerta Ferta op 13 februari.

Gedurende de hele maand februari mogen gasten een lot met hun naam invullen. Op 1 maart zal door trekking bepaald worden wie de gelukkige winnaar is van een reisje voor twee personen naar Griekenland. "Griekenland biedt zo veel moois, de winnaars hebben inspraak in de bestemming, dat leek me het leukst", vertelt eigenaresse Koula Apotas. De tweede prijs is een diner voor twee en verder zijn er voor tien winnaars mooie prijzen te winnen. De trekking is op zondag 1 maart. "We willen graag wat voor onze gasten doen: daarom de loterij en de feestavond op 13 februari, maar ook deze maand een speciaal 3-gangenmenu voor slechts €17,50. Lekker betaalbaar en zo kunnen jongeren voor Valentijnsdag ook gezellig met z'n tweeën uit eten gaan."
Met een nieuwe vloer en een verbouwing oogt restaurant Niki licht, eigentijds en ruim. Aan de achterwand prijkt een nieuwe wand met wijnen en knispert een digitale open haard. Voorin is ruimte voor groepen.

Koula: "We krijgen hele enthousiaste reacties en ook voor onszelf is het ontzettend leuk om het restaurant steeds meer naar onze eigen zin in te richten. Na al die jaren hebben Vasilis en ik nog steeds heel veel plezier in ons werk." Niki is het derde restaurant van de Griekse familie. Hun restaurant in Utrecht bestaat dit jaar 25 jaar.