Ada van Worcum is al 40 jaar het gezicht van D-Reizen.
Ada van Worcum is al 40 jaar het gezicht van D-Reizen. Foto: Ruth van Kessel

Veertig jaar bij D-Reizen, dat verdient een bloemetje

WEESP - Compleet verrast werd Ada van Worcum van D-reizen vrijdagochtend door haar familie en collega's. De filiaalmanager was 1 februari veertig jaar in dienst bij de reiswinkel in de Slijkstraat.

De felicitaties begonnen vrijdagochtend al vroeg en gingen de hele dag door. Ada van Worcum kijkt terug op een heerlijke dag: "Ik ben enorm verwend met bloemen, taart, lieve kaartjes en cadeaus. Klanten staken hun hoofd om de hoek van de deur om mij te feliciteren en oud-collega's kwamen speciaal voor deze dag langs."
Op haar 20ste stapte Ada de drempel over bij D-reizen, toen nog aan het Binnenveer. Eigenlijk om een vakantie te boeken, maar toen bleek dat ze een reisassistent zochten, besloot ze te solliciteren. Het werk zag er toen compleet anders uit dan nu: geen computers en mobieltjes, maar wel reisgidsen, telexen en stickertjes, waarvan de kleur aangaf hoe ver een boeking was. Ada: "Ik heb meegemaakt hoe deze door een windvlaag door de winkel vlogen, een kleine ramp was dat." Nog steeds geniet ze dagelijks van haar werk en hoopt ze het nog heel lang te mogen doen.