Hans Dorrestijn speelt vrijdag 6 februari 'Goeie Genade' in de City.
Hans Dorrestijn speelt vrijdag 6 februari 'Goeie Genade' in de City.

woensdag 4 februari

Muziek op schoot

Samen met je kind muziek maken? Dat kan tijdens de Muziek op Schoot-lessen bij Muziekschool Globe in het Fort aan de Ossenmarkt. Er start een nieuwe cursus (15 lessen) op woensdag 4 februari om 10.00 uur. Tijdens de cursus wordt gezongen, gedanst en gespeeld op eenvoudige instrumenten. Na afloop is er koffie voor de ouders. Info: www.globeckc.nl of tel. 0294-417815.

Meezingavond

Er is woensdag 4 februari een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Vrouwen van Weesp

Stichting Vrouwen van Weesp houdt woensdag 4 februari een informatieavond over de veranderingen binnen het Sociaal Domein. Gastspreker: wethouder Astrid Heijstee-Bolt. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Tijd: 19.30 uur.

Pubquiz

De City of Wesopa houdt woensdag 4 februari een pubquiz. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl. Aanvang quiz: 20.30 uur. Gratis entree voor publiek.

donderdag 5 februari

Inloopochtend

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 5 februari een inloopochtend voor ouderen. Deze ochtenden geven de ouderen van Weesp de kans elkaar te ontmoeten en bij te praten. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Weesp van donderdag 5 februari staat in het teken van 'Kleren maken de man'. Gastsprekers Mary Magielsen (activiteitenbegeleidster) en Anette Broens (sociaal agoog) praten over kledingkeuzen en dementie. Kleding is een weerspiegeling van je eigenheid, je identiteit en daarom voor veel mensen heel belangrijk. Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Locatie: Hotel Hart van Weesp aan de Herengracht. Toegang en koffie gratis.

Filmhuis

In de City draait donderdag 5 februari de Noorse film 'In order of disappearance' van Hans Petter Molan. Deze zwart-humoristische wraakvertelling komt vrij abrupt op gang, wanneer Nils' volwassen zoon per ongeluk betrokken raakt bij een drugsdeal en wordt vermoord door een stel gangsters. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 6 februari

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn speelt vrijdag 6 februari in de City zijn cabaretvoorstelling 'Goeie Genade'. Dorrestijn mag dan een man op leeftijd zijn, zijn inspiratiebron is nog lang niet opgedroogd. Hij blijft zijn publiek trakteren op prachtige liedjes, mooie conferences en aanstekelijke boeken. Aanvang 20.30 uur, entree € 19,50. Kaarten via wesopa.nl.

zaterdag 7 februari

Bandjesfestival

Het jaarlijkse bandjesfestival van de City is dit jaar op zaterdag 7 februari. Vanaf 19.30 uur maken verschillende Weesper bands hun opwachting: Muziektuinclub Kidsbands, Broken Boons, Burning Strings en Forcesome. Entree € 5,-, onder de 12 jaar gratis entree.

zondag 8 februari

'Lieve Briefjes'

Stand-upcomedian Cindy Pieterse is sinds vorig seizoen de huisbespeler van Theaterpand Weesp. Eens per maand speelt zij haar hilarische, gezellige, persoonlijke én actuele 'Lieve Briefjes'. Pieterse dartelt en dendert op geheel eigen wijze door de actualiteit en het dagelijks leven. Datum: zondag 8 februari. Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

maandag 9 februari

Koffiemiddag

De Zonnebloem houdt maandag 9 februari van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in De Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Klik & Tik

Bibliotheek Weesp start maandag 9 februari met een nieuwe Klik & Tik-cursus. In vijf lessen worden de deelnemers rondgeleid op het internet. Aan bod komen het schrijven van een e-mail, het bekijken van websites, het opzoeken van informatie en het downloaden van bestanden. De cursus kost € 15,- voor vijf lessen. De lessen zijn op maandagen van 12.15 uur tot 13.45 uur. Aanmelden kan aan de balie van De Bibliotheek Weesp of via 0294-412704.

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 10 februari

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

Werkzoekend Weesp

Werkzoekend Weesp houdt dinsdag 10 februari een kennismakingsborrel voor werkzoekende Weespers om met elkaar kennis te maken, te netwerken en elkaar te inspireren en motiveren in het zoeken en vinden van een baan. Locatie: Restaurant 't Heertje aan de Herengracht van 15.30 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via WerkzoekendWeesp op Facebook of door een mail te sturen naar petrafeddema@gmail.com.

woensdag 11 februari

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 11 februari een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Mamacafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek houden woensdag 11 februari een Mamacafé in het Leescafé van De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Fotocursus

Eric Hage start 11 februari met nieuwe cursussen fotografie voor beginners en gevorderden. Voor mensen die meer uit hun camera willen halen dan standje automatisch. Kijk voor aanmelden en data op www.erichage.com.

donderdag 12 februari

Coming Home

In de City of Wesopa draait donderdag 12 februari de film 'Coming Home'. Regiesseur Zhang Yimou brengt de naweeën van de Culturele Revolutie van partijleider Mao in beeld, door het verhaal van de Chinese dissident Chen te vertellen. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 13 februari

Koller blijft thuis

Cabaretier Erik Koller speelt vrijdag 13 februari in de City zijn voorstelling 'Koller blijft thuis'. Hoewel Koller het eens een jaar rustig aan wilde doen, zich had willen beramen op andere plannen, zijn koffers had willen pakken, de noorderzon had willen omhelzen, ziet het ernaar uit dat hij toch op tournee zal moeten. Of hij er zin in heeft? Totaal niet. Aanvang 20.30 uur, entree € 16,50. Kaarten via wesopa.nl.

Stad-huisconcert

Het is in de geschiedenis van de Weesper Stad-Huisconcerten slechts twee keer eerder voorgekomen dat er een ensemble met harp zijn opwachting maakte. De derde keer is vrijdag 13 februari als het Pissarro Trio het concert verzorgt. Het relatief nieuwe ensemble bestaat uit Raymond Honing (dwarsfluit), Ruben Sanderse (altviool) en Aimé van Delden (harp). Uitgevoerd worden de sonate van Debussy, werken van Fauré, Albéniz, Ibert maar ook van de beroemde 19e-eeuwse harpiste en componiste Henriette Renié. Aanvang 20.15 uur, het stadhuis is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt € 12,- / jongeren tot 16 jaar gratis entree.

zaterdag 14 februari

Gongbad

Spirit Connection verzorgt zaterdag 14 februari een gongbad in de Van Houtenkerk. Een gongbad is een klankbad waarin geen geschreven muziek wordt gespeeld, maar waarin geïmproviseerd wordt. De liggende bezoekers worden letterlijk gewassen in gonggeluiden. Deelnemers dienen zelf matjes, kussens e.d. mee te nemen. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten via info@spiritconnection.nl.

Zaterdag 14 februari kan er een klankbad worden genomen in de kerk.