Brigitte Kaandorp verzorgt zaterdag een masterclass in Zone 1380.
Brigitte Kaandorp verzorgt zaterdag een masterclass in Zone 1380.

woensdag 11 februari

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 11 februari een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Mamacafé

Er is woensdag 11 februari weer een Mamacafé in het Leescafé van De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Fotocursus

Eric Hage start 11 februari met nieuwe cursussen fotografie voor beginners en gevorderden. Voor mensen die meer uit hun camera willen halen dan standje automatisch. Kijk voor aanmelden en data op www.erichage.com.

Melodieën carillon

Het carillon van de Grote Kerk speelt nieuwe melodieën. Stadsbeiaardier Bauke Reitsma heeft de speeltrommel verstoken. Op het hele uur klinkt een deel uit het Preludium van de Vlaamse beiaardier Staf Nees. Om kwart over klinkt 'Wir setzen uns mit Tränen nieder' uit de Matthäus Passion. Op het half uur koos Reitsma uit het bescheiden orgel-oeuvre van Anton Bruckner. Om kwart voor is een ritmische riedel uit Reitsma's eigen pen te horen.

donderdag 12 februari

Coming Home

In de City draait donderdag 12 februari de film 'Coming Home'. Zhang Yimou brengt de naweeën van de Culturele Revolutie van Mao in beeld, door het verhaal van een Chinese dissident te vertellen. Aanvang 20.00 uur entree € 8,-.

vrijdag 13 februari

Koller blijft thuis

Cabaretier Erik Koller speelt vrijdag 13 februari in de City zijn voorstelling 'Koller blijft thuis'. Hoewel Koller het eens een jaar rustig aan wilde doen, zich had willen beramen op andere plannen, zijn koffers had willen pakken, de noorderzon had willen omhelzen, ziet het ernaar uit dat hij toch op tournee moet. Of hij er zin in heeft? Totaal niet. Aanvang 20.30 uur, entree € 16,50.

Stad-Huisconcert

Het is in de geschiedenis van de Weesper Stad-Huisconcerten slechts twee keer eerder voorgekomen dat er een ensemble met harp haar opwachting maakte. De derde keer is vrijdag 13 februari, als het Pissarro Trio het concert verzorgt. Dit ensemble bestaat uit Raymond Honing (dwarsfluit), Ruben Sanderse (altviool) en Aimé van Delden (harp). Uitgevoerd worden werken van Debussy, Fauré, Albéniz, Ibert en Renié. Aanvang 20.15 uur. De toegang bedraagt € 12,- / jongeren tot 16 jaar gratis entree.

vrijdag 13 februari en zaterdag 14 februari

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 13 februari aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 14 februari. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 14 februari

Gongbad

Spirit Connection verzorgt zaterdag 14 februari een gongbad in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht. Een gongbad is een klankbad waarin geen geschreven muziek wordt gespeeld, maar waarin geïmproviseerd wordt. De liggende bezoekers worden letterlijk gewassen in de geluiden van de gong. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via info@spiritconnection.nl.

Beton

Zaterdag 14 februari staan Keesen & Co in de City met 'Beton', een boze komedie over vaders en zonen. Een zoon komt eindelijk eens op visite bij zijn ouders. In zijn jeugd kwam hij in opstand tegen de rechtse opvattingen van zijn vader. Ruzies leiden tot een ijzig contact, tot groot verdriet van de moeder. Na de voorstelling is er in het theatercafé een nagesprek met de regisseur. Aanvang 20.30 uur, entree € 17,50. Betalende bezoekers mogen gratis een zoon (of dochter) meenemen.

Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp verzorgt een masterclass voor de leerlingen van Zone 1380. Er wordt toegewerkt naar een avondvoorstelling waarin de leerlingen conferences, sketches en liedjes opvoeren. Kaandorp geeft ter plekke feedback. Het is mogelijk om deze afsluiting van de gastles bij te wonen als publiek. Kaarten hiervoor zijn voor 10 euro per stuk te koop via zone1380.nl. Aanvang: 20.30 uur. De werkvoorstelling van Brigitte Kaandorp op 2 maart is uitverkocht.

zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 februari

Groot carnaval

Carnavalsvereniging De Weesper Moppen zwaait vanaf zaterdag 14 februari de scepter over Tobbegat. Zaterdag om 11.11 uur krijgt Stadsprins Obie de sleutel van de stad. De Mini Moppen Middag voor de kleintjes is die zaterdag van 13.30-16.30 uur. Entree voor groot en klein € 2,50 (gratis toegang tot 12 jaar met ingekleurde kleurplaat) en om 21.00 uur begint het gekostumeerd Groot Carnaval (entree € 5,00 / leden gratis). Beide activiteiten zijn in hotel Hart van Weesp aan de Herengracht. La Ruelle aan de Slijkstraat vormt het toneel van de overige festiviteiten. Het Moppenbal is zondag 15 februari vanaf 20.30 uur (gratis entree), de besloten katerlunch is op maandag 16 februari, de afsluiting is dinsdag 17 februari vanaf 20.30 uur met haring happen (gratis entree).

zondag 15 februari

Koffieconcert

Zondag 15 februari is er weer een koffieconcert in de City of Wesopa. Dit keer met het Weesper Saxofoon Kwartet, dat wordt gevormd door Dayenne Haas, Rob Stegeman, Tristan da Cunha en Frank van de Gender. Op het programma staan: 'Rondo alla turca' van Mozart, 'Adagio op 11' van Barber, 'Canzoni per sonare' van Gabrieli, 'Canzon Prima La Spiritata' en 'Canzon seconda'. Aanvang 11.00 uur, zaal open vanaf 10.15 uur. Entree € 9,50 (inclusief een gratis kop koffie), kinderen tot 12 jaar € 5,-.

maandag 16 februari

Michael Pilarczyk

Op initiatief van Boek- & Kantoorboekhandel De Kleine Prins verzorgt Michael Pilarczyk maandag 16 februari een lezing in het Theaterpand Weesp. De voormalige radio-dj heeft een boek geschreven: 'Dansen in de Hemel'. Hierin vertelt hij het aangrijpende verhaal van twee mensen die worstelen met liefde en dood in een decor van glamour, geldwolven en grootheidswaan. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 5 euro. Kaarten zijn te reserveren via info@de-kleine-prins.nl of 0294 - 200018.

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 17 februari

Mamacafé

In het Leescafé van Bibliotheek Weesp wordt dinsdag 17 februari een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Boek- en filmavond

De Bibliotheek houdt dinsdag 17 februari een boek- en filmavond. Centraal staat 'Het leven uit een dag' van A.F.Th. van der Heijden. De deelnemers gaan samen eten, het boek bespreken en de film kijken. Aanvang: 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 20,- inclusief maaltijd. Aanmelden voor de boek- en filmavond kan tot uiterlijk vrijdag 13 februari.

Babymassage

Babyconsulent Anke verzorgt vanaf dinsdag 17 februari een groepscursus Babymassage. Deze bestaat uit vier lessen en is geschikt voor baby's vanaf zes weken oud. Tijdens de cursus leer de deelnemers stap voor stap hun baby masseren en komen verschillende thema's aan bod. Aanmelden: 06-11217147/ www.babyconsulent-anke.nl.

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 18 februari

Buurtpanel

Bewoners van de wijken Hogewey en Noord-West zijn welkom om te komen meepraten tijdens een Buurtpanelmiddag. Deze bijeenkomst vindt woensdag 18 februari plaats in Gebouw Papelaan 99. Aanvang: 19.30 uur. Thema: Wat kan er beter, schoner, veiliger, duurzamer of fraaier in de wijk?

Het Weesper Saxofoon Kwartet treedt zondag op in de City.