De waterpoloërs van Triton winnen met 11-4 van De Otters uit Bussum.
De waterpoloërs van Triton winnen met 11-4 van De Otters uit Bussum. Foto: Yannick uit den Boogaard

Triton pakt uit tegen Bussumse rivaal

WEESP - Een sterke achterhoede en een goed lopende aanval: alles leek afgelopen weekend te kloppen voor de waterpoloërs van Triton. De Weespers hadden geen problemen met de Bussumse aartsrivaal De Otters Het Gooi. De stand sprak na afloop boekdelen: 11-4.

De streekderby mag elke keer weer een spektakel genoemd worden. Ook deze keer. Triton was vastberaden om te winnen. Verdedigen zat het sterk in elkaar en met snelle aanvallen stichtten de Tritonners veel gevaar. Na het eerste kwart stonden zij op een 2-0 voorsprong, na het tweede kwart stond het 3-1. Daarna werd het tempo verder opgevoerd en kwam de doelpuntenmachine van de Weespers op gang. Zo stond het 8-3 na het derde kwart. De Otters waren verslagen. Het werd uiteindelijk dus 11-4. De Weesper doelpunten werden gemaakt door Ewout van Heiningen (3x), Rob Mooijman (2x), Paul Duijn (2x), Jasper Versteeg (2x), Walter Pouw en Marcel Koenders. Triton stoomt door de zege op naar de zesde plaats van het klassement. De achterstand op de top 3 bedraagt momenteel acht punten.

Kampioen
Triton is nu twee weken vrij, dus er is genoeg tijd om op te laden voor de wedstrijd tegen De Snippen, de ongeslagen koploper die afgelopen weekend het kampioenschap al zeker stelde. Daarna staan er nog wedstrijd tegen De Vaart, Aquarijn, De Aalscholver, DWT en ZV Noordkop op het programma, allemaal tegenstanders die nu lager staan geklasseerd.