Dance@theVecht werd in 2014 voor het eerst gehouden.
Dance@theVecht werd in 2014 voor het eerst gehouden. Foto: Yannick uit den Boogaard

Dance@theVecht nu ook voor 16+

WEESP - Goed nieuws voor Weespers die van een feestje houden: Dance@theVecht krijgt een vervolg. In het weekend van vrijdag 13 en zaterdag 14 maart verandert de paardenbak van Manege Bleijenberg in een discotheek met alles erop en eraan.

door Marieke van Veen

Voor de release-editie in 2014 gold een minimumleeftijd van 18 jaar. Dat is nu verlaagd naar 16+, zodat ook deze leeftijdscategorie het feest kan meemaken.

"We hadden vorig jaar eigenlijk ook al 16+ willen aanhouden, maar toen was net de leeftijdsgrens voor alcohol verhoogd naar 18 jaar", vertelt Remco Bonsen van RGB Events. "En omdat dat dat voor alle partijen even wennen was, werd ons geadviseerd voor die eerste editie alleen 18-plussers toe te laten."

Solidair
RGB ging toen akkoord, maar was er om verschillende redenen niet heel erg blij mee. "Ook wij horen vaak dat er voor jongeren weinig te doen is in Weesp. En dan is er een keer een feest in je stad, en dan mag je er niet in." De evenementenorganisatie denkt dat het ook aan het 18+-beleid te wijten is dat het aantal bezoekers op de vrijdag van vorig jaar wat tegenviel: "Jongeren hebben vaak grote vriendengroepen waarin verschillende leeftijden vertegenwoordigd zijn. Als een deel van die groep 16 of 17 is en dus niet naar binnen mag, zijn de 18-plussers vaak solidair. Dan gaan ze liever ergens anders heen, waar ze wel met z'n allen naartoe kunnen."

Jong en oud
Hoewel de vrijdagavond met name jongeren trekt, moet deze avond niet per se worden gezien als jongerenavond, benadrukt Bonsen. Net zoals dat de zaterdagavond niet per se bedoeld is voor 30+. "De avonden verschillen qua muziek, maar voor beide avonden geldt dat iedereen welkom is: van jong tot oud." Vorig jaar waren er ook mensen die beide avonden bezochten. Voor de vrijdag van dit jaar is er een line-up met internationaal, nationaal én regionaal bekende dj's als Ludciano, Rámos, Quintin en Zadoc & Zelo. Hun stijlen verschillen, maar ze draaien allemaal dance. Zaterdag treedt The Recipe op: dansbare covers worden afgewisseld met rock en Nederlandstalig.

'De muziek verschilt, maar beide avonden zijn voor jong en oud'

The Recipe
"Door op vrijdagavond ook regionaal bekende dj's te boeken, hopen we publiek uit de regio te trekken. We organiseren dit weekend vooral voor Weesp, maar we hebben wél een volle zaal nodig om uit de kosten te komen", bekent Bonsen. Hij verwacht ook veel van The Recipe: "Deze coverband heeft een goede naam, maar voor de zekerheid hebben we een showcase in Amsterdam bezocht. Toen wisten we het zeker: met deze band gaat het dak er straks af!" Optredens van The Recipe worden afgewisseld met sets van Radio Decibel-dj Barry Brand. Deze dj boekt RGB al jaren voor het Groote Plein tijdens het Sluis-en-bruggenfeest.

Gat in dak
Wat hebben de mannen behalve de leeftijdsgrens nog meer veranderd ten opzichte van de release in 2014? Bonsen: "Vorig jaar klaagden bezoekers erover dat ze in de rij voor de toiletten tussen de rokers stonden. Daarom zijn de rokerstent en de toiletten dit jaar meer gescheiden. Ook komen er meer toiletten. De pendelbus vervalt, die werd amper gebruikt. En we gaan de opening in het dak van de manege dit jaar anders dichtmaken. Vorig jaar hebben we isolatiezeil gebruikt, maar dat was een enorme klus en het zeil konden we niet hergebruiken. Houthandel De Vechtstreek sponsort nu een beter en duurzamer alternatief in de vorm van isolatieplaten."

Voorverkoop
De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn online te koop via thevecht.nl. Ook zijn er verkooppunten in Weesp: Bijvoet, Cha Cha, Primera en Spar Veldt. Kaarten voor vrijdag kosten 10 euro en voor de zaterdag € 12,50. De overgebleven kaarten worden op de avonden zelf aan de deur verkocht en zijn dan € 2,50 duurder. Beide avonden gaan de deuren om 20.00 uur open.