Volksuniversiteit Weesp bestaat opeens niet meer

WEESP - Met veel elan presenteerde een nieuwe groep enthousiastelingen in 2014 het vernieuwde cursusaanbod van Volksuniversiteit Weesp. Maar van die cursussen is er niet eentje doorgegaan. Voor de overkoepelende organisatie de reden om de stekker eruit te trekken. Volksuniversiteit Weesp bestaat opeens niet meer.

door Marieke van Weesp

"Waar het aan heeft gelegen? We hebben werkelijk geen idee", reageert Machteld Middelveld desgevraagd. Zij is voorzitter van de Volksuniversiteit Naarden-Bussum, waar Weesp onder viel.

"Ook wij hebben te maken met een terugloop van cursisten, maar gelukkig is een groot deel van onze cursussen nog voldoende succesvol om bestaansrecht te hebben." Middelveld nodigt Weespers die zichzelf willen ontplooien uit om gebruik te maken van het aanbod van haar afdeling: "Zover rijden is dat nu ook weer niet."

Jarenlang coördineerde Marion Visser in haar eentje het cursusaanbod voor Weesp. Toen het vol krijgen van de studiezaal steeds moeizamer ging, nam een nieuwe werkgroep het van haar over. Misschien konden zij met hun enthousiasme voor de broodnodige oppepper zorgen? De dames wisten verschillende Weespers over te halen hun kennis en kunde te delen met stadsgenoten Maar Weesp bleek onvoldoende warm te lopen voor lessen over onder meer wijn, handverzorging, fietsreparatie en crowdfunding.

Voor de Volksuniversiteit Naarden-Bussum is het nu over en uit: "Deze poging was voor ons de laatste. Als het deze dames niet lukt, wie lukt het dan wel? Dan steken wij onze energie liever in iets waar wel weer groei in zit, onze eigen afdeling dus." De samenwerking tussen de Volksuniversiteit Naarden-Bussum en Bibliotheek Weesp op het gebied van boek/filmavonden blijft gewoon bestaan.

'Wij steken onze energie liever in de afdeling Naarden-Bussum'