Ladies Night in de City: 'Gooische Vrouwen 2' en bubbels.
Ladies Night in de City: 'Gooische Vrouwen 2' en bubbels.

woensdag 18 februari

Meezingavond

Er is woensdag 18 februari een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp komen woensdag 18 februari bij elkaar om voorbereidingen te treffen voor de viering van Internationale Vrouwendag op 7 maart. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Tijd: 19.30 uur.

Buurtpanel

Bewoners van de wijken Hogewey en Noord-West zijn welkom om te komen meepraten tijdens een Buurtpanelmiddag. Deze bijeenkomst vindt woensdag 18 februari plaats in Gebouw Papelaan 99. Aanvang: 19.30 uur. Thema's: Wat kan er beter, schoner, veiliger, duurzamer, fraaier in de wijk?

Social Media

Op woensdag 18 februari organiseert de ouderraad van het Casparus College voor de ouders van de leerlingen een thema-avond over het gebruik van social media. Alle Weespers zijn welkom. Om 19.30. Vooraf aanmelden via: ouderraadcasparus@gmail.com. Meer informatie: www.cc.gsf.nl.

donderdag 19 februari

Lezing

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 19 februari een themaochtend. Deze week komen Aukje en Gjalt Zondergeld vertellen over hun nieuwe boek: 'De geschiedenis van Weesp deel 2'. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.

Bingo Aetsveld

Wijkoverleg Aetsveld houdt donderdag 19 februari een bingo. Aanvang om 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kan worden gebeld met 410 362.

The Hobbit

In de City draait donderdag 19 februari de film 'The Hobbit, The Battle of the Five Armies', het slot van Peter Jacksons Hobbit-trilogie, waarin Bilbo moet strijden in een episch gevecht van de vijf legers. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 20 februari

Singer-songwriters

De voorstelling van Ester Groeneweg en Jeroen Kant van vrijdag 20 februari gaat niet door. Er zijn te weinig kaarten verkocht. Wie al kaarten heeft, kan zich melden bij de City of Wesopa.

zaterdag 21 februari

Loop-je-fit

Zaterdag 21 februari start er een nieuwe Loop-je-fitcursus voor de beginnende of herstartende loper. De cursus wordt verzorgd door Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW), in samenwerking met het FysioTrainingscentrum Weesp. Onder begeleiding van ervaren trainers worden de lopers in 8 lessen (praktijk én theorie) voorbereid op de 5 km. van de Geinloop van 18 april. Inschrijven kan via info@ttweesp.nl. De kosten bedragen 20 euro, te voldoen op de eerste training. De lessen zijn op zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur.

zaterdag 21 februari en zondag 22 februari

Expositie

Frans Kramer en Trui de Leeuw exposeren zaterdag 21 en zondag 22 februari in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht. Frans Kramer heeft 9 keer meegedaan aan Weespers aan de Wand en Trui de Leeuw is opgeleid op de afdeling schilderen en grafiek van de Rietveld Academie. Op beide dagen is hun werk van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De kunstenaars zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven.

zondag 22 februari

Verhalenwedstrijd

Wie benieuwd is naar het resultaat van de verhalenwedstrijd van het Weesper Gemeentemusuem is zondag 22 februari van harte welkom bij de prijsuitreiking. Kinderen werden door het museum uitgedaagd te bedenken wat er in het verleden, heden en toekomst van Weesp gemaakt zou kunnen worden. De drie mooiste verhalen worden bekendgemaakt en er worden fragmenten onthuld. Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur. Kinderen mogen gratis naar binnen, voor volwassenen gelden reguliere toegangsprijzen.

maandag 23 februari

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 24 februari

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 25 februari

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 25 februari een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Mamacafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek houden woensdag 25 februari een Mamacafé in De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

donderdag 26 februari

Ladies Night

De City of Wesopa houdt een Ladies Night. Vertoond wordt de film 'Gooische Vrouwen 2', met in de pauze een glas prosecco. Aanvang 20.00 uur. Entree: € 11,- (inclusief bubbels).

vrijdag 27 februari

Inloopatelier

Op 27 februari is er een inloopatelier servies beschilderen in het atelier van Yvonne de Ridder op de Dammerweg 4a in Weesp. Tijd van 10.00-12.30 uur. Inschrijving via y.de.ridder1@kpnplanet.nl.

zondag 1 maart

Mees Kees

De City viert de voorjaarsvakantie met een filmmiddag voor de jeugd. Op het bioscoopscherm wordt de film 'Mees Kees op de planken' vertoond. Mees Kees en zijn leerlingen maken zich op voor de eindmusical. Schooldirectrice Dreus heeft zelf een voorstelling geschreven, maar die is oersaai. Mees Kees en zijn klas besluiten er hun eigen draai aan te geven. Aanvang: 14.00 uur, entree 5 euro.

maandag 2 maart

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 3 maart

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

doorlopend

Moeder en zoon

In De Bibliotheek zijn tot eind februari schilderijen en ruimtelijke objecten te zien van Egbertje de Keijzer-Heetebrij (85) en haar zoon Alexander de Keijzer (58). Landschappen en natuur zijn hun beider inspiratiebron.

Expositie Lichthuis

In Het Lichthuis aan het Waagplein is tot eind februari werk te zien van Janny van den Bergh. Zij werkt met olieverf en schildert veelal figuratief en detaillistisch. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Inschrijven Vechtloop

De inschrijving van de Vechtloop is geopend. Er zijn verschillende hardloopafstanden mogelijk tussen de minimale 2,5 tot de maximale 21 kilometer. Wandelen kan ook: 10, 25 of 30 kilometer. Aanmelden kan via www.vechtloop.nl.

Duetten zingen

Hanneke Huibers geeft zangles aan (enigszins) gevorderde zangers die duetten willen zingen. De lessen zijn op maandag- en vrijdagmiddag of in overleg. Aanmelden: 06-17419694 of hhuibers@telfort.nl.

'The Hobbit: Battle of the Five Armies' draait donderdag in de City.