Na vier jaar wachten is er weer een AutoRAI.
Na vier jaar wachten is er weer een AutoRAI.

Bijna alle grote merken op AutoRAI

Dit jaar is hij er weer, de AutoRAI. Zowel de importeurs als het publiek zijn (weer) enthousiast voor dit grootste auto-evenement in Nederland. AutoRAI 2015 opent haar deuren van vrijdag 17 tot en met zondag 26 april in Amsterdam RAI.

Zeker 90% van de grote merken is aanwezig. "Auto-importeurs geloven duidelijk in het samen met hen nieuw ontwikkelde beursconcept", meldt de organisatie. Ook op het gebied van onderdelen, accessoires en diensten is de animo groot. Uiteraard zijn er veel nieuwe activiteiten om te bekijken of aan mee te doen. De volgende merken zijn in ieder geval aanwezig: Audi, Bentley, BMW, Citroën, Dacia, Ford, Honda, Hyundai, KIA, Lamborghini, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo.

Toegangskaarten
Ook vanuit bezoekers is veel interesse. Er zijn al ruim 15.000 toegangskaarten verkocht. Dat de kaartverkoop al zo'n vaart heeft genomen, heeft volgens Roelant Groen, beursmanager AutoRAI, twee redenen: "Vergeleken met eerdere edities is duidelijk te zien dat de kaartverkopen via internet de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. We zien dit ook terug bij andere beurzen die Amsterdam RAI organiseert. Een tweede, belangrijkere reden is dat autoliefhebbers bijna vier jaar hebben moeten wachten op de AutoRAI."