Gijs Numan en Jordi Dekker nemen er alvast eentje.
Gijs Numan en Jordi Dekker nemen er alvast eentje. Foto: Marieke van Veen

Wat Aaltje betreft blijft iedereen hangen

WEESP - "Op een gegeven moment werden we wel heel erg een echt restaurant". Huh? Maar Gijs Numan en Jordi Dekker zijn bloedserieus. Ze willen met hun Aaltje veel meer zijn dan dat.

door Marieke van Veen

Een café voor mensen die van een biertje houden maar niet naar de kroeg willen. Een adres waar je stamppot kunt eten als je geen zin hebt om alleen voor jezelf te koken. Een plek waar je op zondag zonder ergernissen met het hele gezin uit eten kunt omdat er in de achterzaal een kinderbioscoop is. Bingo's. Vrijdagmiddagborrels. Bierproeverijen. Ga maar door. Nog even en Aaltje is een buurthuis. Numan: "Wel in die zin dat mensen hier altijd welkom zijn. Je hoeft echt niet meteen een driegangenmenu te bestellen. Als iemand alleen komt voor een biertje aan de bar of een glas wijn met een worstplankje, dan vinden wij dat ook prima."

Het café-restaurant krijgt meer en meer de vorm die de twee mannen voor ogen hadden. "Het ontstaat gaandeweg. We hebben altijd een plek gewild voor alle doelgroepen. Maar er kwam een moment waarop we alleen maar gerechten aan het uitserveren waren. Er zat te weinig schwung in. Toen zijn we de boel gaan opkloppen met activiteiten. We hebben deze week een speciaalbierweek met onder meer een gratis proeverij. We zullen er niet om liegen: natuurlijk hopen we dat mensen daarna blijven eten. Maar andersom doen we het ook. De maandelijkse bingo is pas om 21.00 uur, juist als het rustiger begint te worden. We willen dat mensen het hier zo leuk vinden dat ze de hele avond blijven hangen. En dat ze als ze eenmaal wel naar huis gaan, heel snel weer terugkomen."