De komende jaren toch een eerste elftal op zaterdag.
De komende jaren toch een eerste elftal op zaterdag. Foto: Yannick uit den Boogaard

Zaterdagelftal mag verder

WEESP - Er bestaat een grote kans dat FC Weesp de komende jaren toch een eerste elftal op zaterdag houdt. Dat hebben het elftal en het bestuur van de Weesper voetbalclub afgelopen week besproken en deze week bekendgemaakt.
Er was de afgelopen weken veel ophef rond het eerste zaterdagelftal van FC Weesp. Het bestuur van FC Weesp besloot afgelopen maand te stoppen met het eerste elftal op zaterdag. Het plan was om alleen het zondagelftal verder te steunen. Het geld dat op zaterdag bespaard zou worden, zou ten goede komen aan het jeugdvoetbal van FC Weesp. De stap van het bestuur van de voetbalclub zorgde voor veel ophef, vooral onder de spelers, staf en supporters van het elftal.

door Sjoerd Stoop

Een goed gesprek tussen het elftal en het bestuur zorgde er afgelopen week voor dat de zaken er nu toch anders voor staan. Het zaterdagelftal kan gewoon doorgaan. Vanaf komend jaar moet het team het wel doen met een lager budget. Daarna wordt er elk jaar geëvalueerd voordat het budget eventueel verder gekort wordt. Het elftal zelf reageert opgelucht. "We kunnen nu gewoon verder gaan. Dat voelt heel goed. Vooral voor de jongens, maar zeker ook voor ons", zeggen hoofdcoach René van Vark en elftalleider Arie van Overeem op Radio Weesp.

Hoe heeft het team de afgelopen weken beleefd?
"Het waren vooral een paar hele vreemde weken. We waren met z'n allen heel erg geschrokken toen we hoorden dat het bestuur had besloten om te stoppen met het eerste elftal op zaterdag. Veel jongens waren boos, vooral omdat het zo rauw op hun dak kwam. Er heerste vooral een gevoel van onmacht. We hebben er met z'n allen zelfs even over nagedacht om er maar helemaal mee te stoppen, maar hebben toch hoop gehouden op een goede afloop."

Afgelopen week was er een gesprek met het bestuur over de toekomst. Hoe was dat?
"Heel erg verhelderend. We hebben het bestuur geprobeerd op andere gedachten te brengen. We hebben onze argumenten op tafel gelegd en verteld waarom we zelf denken dat het bestuur een verkeerde keus maakt. Als het elftal echt zou stoppen zou het best wat teweeg brengen. Deze jongens voetballen al zo lang samen. Het bestuur kon zich wel vinden in onze argumenten. We hebben een goed gesprek gehad en een goede tussenweg gevonden om de komende jaren toch verder te gaan."

Hoe gaat het nu verder?
"Voor komend jaar moeten we het doen met een lager budget. Erg zonde, maar het moet maar. Daar kunnen we wel mee leven. Er volgt nu elk jaar een soort evaluerend gesprek over de toekomst. We gaan dus elk jaar praten met het bestuur voordat het bestuur het budget eventueel verder gaat korten. Dat zou dus kunnen betekenen dat alle ellende volgend jaar nog een keer van voor af aan start, maar we hebben het vertrouwen dat het nu wel goedkomt en we de komende jaren verder kunnen."

Welk gevoel houdt het team over aan de afgelopen weken?
"Het was allemaal heel vervelend, maar het heeft ook wel weer een goede kant. We hadden al een heel hecht team en de afgelopen weken is dat alleen maar sterker geworden. Dat merk je aan alles. Deze jongens gaan voor elkaar door het vuur. Niet alleen naast het veld, maar ook op het veld. We hadden even de vrees dat door al het gedoe de resultaten even tegen zouden vallen, maar de eerstvolgende zaterdag stonden de jongens er gewoon en werd er geknokt en gewonnen. We gaan nu alles op alles zetten om te promoveren en misschien wel kampioen te worden. Dan kunnen we dit voetbaljaar met een goed gevoel afsluiten."