De City viert de voorjaarsvakantie met de film 'Mees Kees op de planken'.
De City viert de voorjaarsvakantie met de film 'Mees Kees op de planken'.

woensdag 25 februari

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 25 februari een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Mamacafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek houden woensdag 25 februari een Mamacafé in De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

donderdag 26 februari

Ladies Night

De City of Wesopa houdt een Ladies Night. Vertoond wordt de film 'Gooische Vrouwen 2', met in de pauze een glas prosecco. Aanvang 20.00 uur. Entree: € 11,- (inclusief bubbels).

Bingo

Buurtvereniging de Achtergracht houdt donderdag 26 februari om 14.00 uur een bingo. Locatie: OAZ gebouw Fijnvandraatlaan 2. Zaal open: 13.30 uur.

Infoavond uitvaart

Op donderdag 26 februari beantwoorden Charles Benschop en ds. W.J. Lamfers vanaf 20.00 uur in Het Lichthuis (Waagplein 10) vragen over een uitvaart. Entree: € 2,-.

vrijdag 27 februari

Inloopatelier

Op 27 februari is er een inloopatelier servies beschilderen in het atelier van Yvonne de Ridder op de Dammerweg 4a in Weesp. Tijd van 10.00-12.30 uur. Inschrijving via y.de.ridder1@kpnplanet.nl.

zondag 1 maart

Dansmeester Bach

Cellisten laten zich graag inspireren door de cellosuites van Johann Sebastian Bach. Hij schreef zes suites die dezelfde opbouw hebben. Eerst een stuk om je warm te spelen, de Prelude. En dan de klassieke opeenvolging van dansen, zo afwisselend mogelijk gegroepeerd en in vorm afstammend van een lange traditie. Bach zelf danste er niet meer op. Dansers Marijn Stijl (22) en Tessa Wouters (22) gaan de uitdaging aan. Zondag 1 maart om 15.00 uur in de Van Houtenkerk.

Mees Kees

De City viert de voorjaarsvakantie met een filmmiddag voor de jeugd. Op het bioscoopscherm wordt de film 'Mees Kees op de planken' vertoond. Mees Kees en zijn leerlingen maken zich op voor de eindmusical. Schooldirectrice Dreus heeft zelf een voorstelling geschreven, maar die is oersaai. Mees Kees en zijn klas besluiten er hun eigen draai aan te geven. Aanvang: 14.00 uur, entree 5 euro.

maandag 2 maart

Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp komt naar Weesp. Ze speelt maandag 2 maart in Theaterpand Weesp met nieuwe muzikanten een try-out van haar voorstelling 'Grande de Luxe'. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar bij boekhandel De Kleine Prins.

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 3 maart

Mamacafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek houden dinsdag 3 maart een Mamacafé in De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.


Dikke jas Concert

Christiaan de Jong verzorgt dinsdag 3 maart een Dikke Jas Concert op klassieke gitaar. Met muziek van renaissance tot heden. Composities van Luys de Nervaez, John Dowland, Domenico Scarlatti, Fernando Sor, Francesc Tarrega, Heitor Villa Lobos, Astor Piazzolla en improvisaties. In de Van Houtenkerk, aanvang 12.30 uur. Entree: vrije gift.

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 4 maart

Meezingavond

Er is woensdag 4 maart een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

donderdag 5 maart

Inloopochtend

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 5 maart een inloopochtend. Deze ochtenden geven de inwoners van Weesp de kans elkaar te ontmoeten en bij te praten. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.

'Dear White People'

'Dear White People' is een komedie over het systemische racisme op een elitaire Amerikaanse universiteit. Deze film is donderdag 5 maart te zien in de City. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

Alzheimercafé

Het Alzheimercafé van donderdag 5 maart staat in het teken van alcoholgebruik en dementie. Gastspreker is Kristopher van Zanten (Psycholoog NIP). De zaal is open om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang en koffie is gratis. Het Café vindt plaats in hotel Hart van Weesp aan de Herengracht.

donderdag 5 maart tot zondag 8 maart

Kamermuziekfestival

De tweede editie van het Weesp Chamber Music Festival in de Van Houtenkerk wordt gehouden van donderdag 5 tot zondag 8 maart. Dit festival biedt Weespers de kans om dicht bij huis en laagdrempelig professionele topmusici te horen. Om ook kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek wordt het festival gekoppeld aan klassikale introductielessen op de Weesper basisscholen, een open podium in Fort Ossenmarkt en een jeugdconcert in eerdergenoemde kerk. Alle concerten van het festival zijn voor de jeugd tot 18 jaar toegankelijk voor € 5,-. De entreekaarten voor volwassenen variëren van € 10,- tot € 17,50. Er zijn ook combinatiekaarten en passe-partouts verkrijgbaar.

vrijdag 6 maart

Marjolein Meijers

In 'Oud en Nieuw' borduurt Marjolein 'Berini' Meijers voort op haar fraaie reeks muziektheaterprogramma's vol onvervalste humor en levensleed, gegrepen uit de gebeurtenissen van alledag. Vrijdag 6 maart treedt ze op in Theaterpand Weesp, aanvang: 20.30 uur. Entree: € 15,-. Reserveren via zone1380.nl.

Wereldvrede

Sinds de Nederlandse Syriër George en de Israëlische Hollander Eran voor een toneelvoorstelling samen in één broek moesten, zijn zij de beste vrienden. Vrienden die elkaar alles durven te zeggen. Vrienden die een ruzie niet uit de weg gaan. Vrijdag 6 maart spelen zij in de City de voorstelling 'George en Eran lossen de wereldvrede op'. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,50. Kijk op pagina 17 voor een mail-en-winactie.

zaterdag 7 maart

Boekengala

Theaterpand Weesp en boekhandel De Kleine Prins houden samen het Weesper Boekengala. Met Weesper schrijvers, muziek, een literaire quiz met mooie prijzen en nog meer. Datum: zaterdag 7 maart, aanvang: 20.30 uur. Entree € 7,50. Kaartverkoop via www.zone1380.nl.

Mrs. Hips

Schud je heupen los, want het Duo Mrs. Hips komt zaterdag 7 maart naar Weesp. In de jaren 90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer-1-hit in Spanje met haar band Hips en zong met veel bekende artiesten in binnen- en buitenland. In het duo waarin ze nu speelt is er nóg meer ruimte voor Simones powerstem, maar ook voor het scheurende Hammondorgel van de tweede helft van het duo, Rob Geboers. Aanvang 20.30 uur, entree € 12,50.

Van 5 t/m 8 maart: Weesp Chamber Music Festival.