De nieuwe Kia Rio en zijn opvallende 'tigernose'.
De nieuwe Kia Rio en zijn opvallende 'tigernose'.

Kia Rio nieuw van binnen en van buiten

De nieuwe Kia Rio is in het land. Hij staat bij de dealer met een vanafprijs van € 13.995,- achter de ruitenwisser. Voor de snelle beslissers is er de speciale Kia Rio First Edition.

Ook voor de nieuwe Rio is het sportieve design kenmerkend. Aan de buitenzijde vallen de tigernose grille, de gewijzigde voorbumper met mistlampen en de in een diffuserlook uitgevoerde achterbumper op. Het interieur is op diverse aspecten vernieuwd. Wijzigingen zijn terug te vinden in de middenconsole, uitgevoerd in hoogglans pianolak in combinatie met mat chromen accenten, in de stoelbekleding en in de multimediasystemen. Ook het navigatiesysteem en de achteruitrijcamera zijn nieuw. Het navigatiesysteem is optioneel voor de DynamicLine en standaard voor de ExecutiveLine.

Voor diegene die prijs stellen op een vijfdeursversie heeft Kia ook goed nieuws. Met ingang van de nieuwe versie verlaagt Kia de meerprijs met € 300,- naar € 500,-.

First Edition
De introductie van de nieuwe Rio wordt opgeluisterd met de tijdelijke beschikbaarheid van de aantrekkelijke First Edition, die gelijk is aan de DynamicLine-uitvoering en daarbovenop voor een geringe meerprijs van slechts € 495,- wordt voorzien van een set 17" lichtmetalen velgen (205/45 R17) ter waarde van € 1.499,-. Het klantvoordeel is hiermee ruim € 1.000,-.