'Dear White People' is donderdag 5 maart te zien in de City.
'Dear White People' is donderdag 5 maart te zien in de City. Foto: Marieke van Veen

woensdag 4 maart

Meezingavond

Er is woensdag 4 maart een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Biodanza

Het hart staat centraal in Biodanza. Deze combinatie van muziek, dans en contact heeft een ontspannende werking. De lessen zijn elke woensdag in basisschool de Triangel om 20.00 uur. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl / 06-24617030.

Meditatieve viering

Bezinning biedt ons de kans om essentiële zaken te overwegen: wie ben je, hoe verhoud je je tot andere mensen en neemt het geloof een plaats in je leven in en welke dan? Op woensdag 4, 11, 18 en 25 maart zijn er in de H. Laurentius en Maria Magdalenakerk aan de Troelstralaan korte meditatieve bijeenkomsten. Iedereen is welkom. Aanvang: 19.30 uur.

donderdag 5 maart

Inloopochtend

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 5 maart een inloopochtend. Deze ochtenden geven de inwoners van Weesp de kans elkaar te ontmoeten en bij te praten. Medewerkers van het Tabletcafé geven de bezoekers tips en trucs om het maximale uit hun tablet, smartphone en e-reader te halen. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.

'Dear White People'

'Dear White People' is een komedie over het systemische racisme op een elitaire Amerikaanse universiteit. Deze film is donderdag 5 maart te zien in de City. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

Alzheimercafé

Het Alzheimercafé van donderdag 5 maart staat in het teken van alcoholgebruik. Gastspreker is Kristopher van Zanten (Psycholoog NIP). De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur eindigt om 21.30 uur. De toegang en koffie is gratis. Locatie: hotel Hart van Weesp.

donderdag 5 tot zondag 8 mrt

Kamermuziekfestival

De tweede editie van het Weesp Chamber Music Festival in de Van Houtenkerk wordt gehouden van donderdag 5 tot zondag 8 maart. Dit festival biedt Weespers de kans om dicht bij huis en laagdrempelig professionele topmusici te horen. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten die kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. Alle concerten van het festival zijn voor de jeugd tot 18 jaar toegankelijk voor € 5,-. De entreekaarten voor volwassenen variëren van € 10,- tot € 17,50. Er zijn ook combinatiekaarten en passe-partouts verkrijgbaar.

vrijdag 6 maart

Marjolein Meijers

In 'Oud en Nieuw' borduurt Marjolein 'Berini' Meijers voort op haar fraaie reeks muziektheaterprogramma's vol onvervalste humor en levensleed. Vrijdag 6 maart treedt ze op in Theaterpand Weesp, aanvang: 20.30 uur. Entree: € 15,-. Reserveren via zone1380.nl.

Wereldvrede

Sinds de Nederlandse Syriër George en de Israëlische Hollander Eran voor een toneelvoorstelling samen in één broek moesten, zijn zij de beste vrienden. Vrijdag 6 maart lossen zij in de City de wereldvrede op. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,50.

zaterdag 7 maart

Boekengala

Theaterpand Weesp en boekhandel De Kleine Prins houden samen het Weesper Boekengala. Met Weesper schrijvers, muziek, een literaire quiz met mooie prijzen en meer. Datum: zaterdag 7 maart, aanvang: 20.30 uur. Entree € 7,50. Reserveren: zone1380.nl.

Mrs. Hips

Schud je heupen los, want het Duo Mrs. Hips komt zaterdag 7 maart naar Weesp. In de jaren 90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, in het duo Mrs. Hips wordt ze door Rob Geboers begeleid op een scheurend Hammondorgel. Aanvang 20.30 uur entree € 12,50.

Kaasmaken

Biologische educatieboerderij De Groene Griffioen verzorgt zaterdag 7 maart een workshop kaasmaken voor het goede doel. De kosten bedragen € 37,50 p.p. Een deel van de opbrengst gaat naar de Make-A-Wishfoundation, die wensen van kinderen met een levensbedreigende zieke vervult. Aanmelden via wendela@degroenegriffioen.nl.

Feest vrouwendag

Stichting Vrouwen van Weesp viert Internationale Vrouwendag met een feest voor de hele familie. Van 18.00 tot 23.00 uur in de zaal van WVGV, Papelaan 126B.

zondag 8 maart

'Lieve Briefjes'

Cindy Pieterse staat zondag 8 maart in Theaterpand Weesp met haar maandelijkse 'Lieve Briefjes'. Pieterse dartelt en dendert op geheel eigen wijze door de actualiteit en het dagelijks leven. Aanvang: 15.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

Vrouwendag

Vrouwennetwerk Tafel van Weesp viert zondag 8 maart Internationale Vrouwendag. Het thema is: Waar kom jij je bed voor uit? Met gastspreker Mariëtte Christoph, powerpraatjes, een kleine maaltijd en een testlab. Van 16.00 tot 20.30 uur in de City. Voorverkoop: 20 euro (inclusief maaltijd, hapjes en drankjes) via tafelvanweesp.nl. Aan de deur 25 euro.

Gemeenschapsrit

Autosportvereniging De Vechtstreek uit Weesp houdt zondag 8 maart de Gemeenschapsrit, een kaartleesrit voor auto's. De start en finish zijn bij de Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan. Inschrijven is mogelijk vanaf 12.00 uur, de start is vanaf 12.31 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per equipe.

maandag 9 maart

Herman Pleij

Auteur Herman Pleij komt naar de Van Houtenkerk in Weesp vanwege de Boekenweek. Onlangs verscheen zijn boek 'Moet kunnen' waarin hij op zoek gaat naar de Nederlandse identiteit. Pleij laat zijn licht schijnen over onze volkscultuur en geschiedenis, maar ook over voetbal of schaatsen. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar bij De Bibliotheek.

Koffiemiddag

De Zonnebloem houdt maandag 9 maart van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in De Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 10 maart

Afslankcursus

Dinsdag 10 maart start een nieuwe afslankcursus bij FysioTrainingscentrum Weesp. De deelnemers krijgen 10 weken lang voedingsadvies en training voor het verbeteren van conditie en spieropbouw. De cursus wordt afgesloten met een kookworkshop. Kosten: € 75,-. Inschrijven via info@fysiotrainingweesp.nl of 0294-450065.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 11 maart

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 11 maart een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 11 maart een Mamacafé gehouden voor aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen. Deze week is er een thema: Voeding, hoe doe je dat in een druk gezin? Van 10.00 tot 11.30 uur uur.

Pierewaaien

Theater Snater speelt woensdag 11 maart in de City de kindervoorstelling Pierewaaien (2+). Over het ernstig jongetje Emil met drie onuitstaanbare zusjes. Zijn beste vriendinnetje kan pierewaaien, dat wil Emil ook wel leren. Aanvang 15.00 uur / entree € 7,50.

Verder nog

Collectanten gezocht

Het Reumafonds zoekt Weespers die in de collecteweek van maandag 16 tot en met zaterdag 21 maart willen collecteren. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek. Aanmelden kan bij mevrouw Boerma: 0294 - 413728.

Mrs. Hips komt naar Weesp.