Een moderne Fiat 500 in de stijl van 1957.
Een moderne Fiat 500 in de stijl van 1957.

Fiat borduurt verder op Panda en 500

Op de Autosalon van Genève tonen fabrikanten hun noviteiten. Fiat heeft er drie.

Zo maken we kennis met de Panda K-Way. Deze kleurrijke nieuwe uitvoering is ontwikkeld in samenwerking met het Franse kledingmerk K-Way, dat bekend staat als dé producent van modieuze en waterdichte outdoorkleding. Er zijn maar liefst 20 exterieurcombinaties mogelijk. De Panda K-Way komt naar Nederland in combinatie met de 69 pk sterke 1.2 viercilinder benzinemotor.

Medio dit jaar wordt de Fiat 500X leverbaar met automatische versnellingsbak en dubbele koppeling. Deze zestraps transmissie zal worden gekoppeld aan de 1.4 MultiAir II 140 pk Euro 6 motor.

Daarnaast komt er eind april een Vintage '57-uitvoering van de Fiat 500. Stijlkenmerken van de originele 500 uit de jaren 50, 60 en 70 zijn terug te vinden in deze herinterpretatie. De carrosserie in retropastelblauw vormt een klassieke combinatie met onder meer het witte dak en de witte spiegelkappen. Binnenin zet het vintagethema zich voort met het witte dashboard en beige bekleding van leer. De oplettende kijker herkent de oude Fiat-logo's.