Rinze en Nina hebben zin in hun gezamenlijke avontuur.
Rinze en Nina hebben zin in hun gezamenlijke avontuur. Foto: Marieke van Veen

'Samen een zaak runnen was altijd onze droom'

WEESP - Toen Maurice van Kesteren aangaf te willen stoppen met café-diner 't Weesperplein zat zijn zakenpartner Rinze Bruinsma niet bij de pakken neer. Integendeel, het bood hem en zijn levensgezel Nina Bloemendaal de kans om hun droom te verwezenlijken: sámen een restaurant runnen.

door Marieke van Veen

De twee weten precies welke kant ze op willen met hun zaak in de Slijkstraat: een familiaire sfeer met veel persoonlijke aandacht voor de gasten. "Mits ze daar prijs op stellen natuurlijk", benadrukt Bruinsma. "Zakenmensen en gasten die in een serieuze discussie zitten, laten we lekker met rust."

Het is met name Bloemendaal die zich samen met de bediening met de gasten bezighoudt. Bruinsma blijft vooral achter het fornuis te vinden. Hij geniet nog steeds met volle teugen van het koken: "Vooral het ambachtelijke aan dit werk vind ik mooi. Bij ons geen sauzen of pasta's uit een pakje, wij maken alles zelf." Later deze maand komt er weer een nieuwe kaart, gericht op het voorjaar met frisse en lichte gerechten. "De gerechten stellen we sin overleg met de hele keukenbrigade samen, zelfs oud-medewerkers schuiven dan wel eens aan. Iedereen gooit zijn ideeën in de groep en daar komen prachtige menu's uit."

Het cateringgebeuren gaat op een iets lager pitje. "We blijven samenwerken met Stadsherstel in de Van Houtenkerk, maar met Forteiland Pampus zijn we gestopt. Onze focus ligt op het restaurant." Het stel kijkt uit naar de gezellige drukte die de lente met zich meebrengt: "Dan komt het toerisme weer op gang en ook daar zitten vaste gasten tussen."