De band Her Majesty eert The Beatles.
De band Her Majesty eert The Beatles.

woensdag 11 maart

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 11 maart een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Mamacafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek houden woensdag 11 maart een Mamacafé in De Bibliotheek. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze week is er een thema: Voeding, hoe doe je dat in een druk gezin?

Biodanza

Het hart staat centraal in Biodanza. Deze combinatie van muziek, dans en contact heeft een ontspannende werking. De lessen zijn elke woensdagavond in basisschool de Triangel om 20.00 uur. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl / 06-24617030.

Meditatieve viering

De Vastentijd is traditioneel een periode van bezinning. We zijn in ons dagelijks leven druk bezig met materiële dingen. Bezinning biedt ons de kans om essentiële zaken te overwegen: wie ben je, hoe verhoud je je tot andere mensen en neemt het geloof een plaats in je leven in en welke dan? In korte bijeenkomsten willen wij hier aandacht aan besteden. Op woensdag 11, 18 en 25 maart in de H. Laurentius en Maria Magdalenakerk aan de Troelstralaan. Iedereen is welkom, kerkelijk actief of niet kerkelijk. Aanvang: 19.30 uur. Om 20.00 uur een afsluitend kopje koffie.

Pierewaaien

Theater Snater speelt woensdag 11 maart in de City de kindervoorstelling 'Pierewaaien' (2+) over het ernstige jongetje Emil met drie onuitstaanbare zusjes. Zijn beste vriendinnetje kan pierewaaien en dat wil Emil ook wel leren. Aanvang 15.00 uur / entree € 7,50.

donderdag 12 maart

'Back to Abbey Road'

In het muziekprogramma 'Back to Abbey Road' fantaseert Her Majesty over wat er zou zijn gebeurd als The Beatles na hun laatste album Abbey Road bij elkaar zouden zijn gebleven. Gelardeerd met prachtige projecties, geluidsfragmenten en Beatle-verhalen spelen Bertolf en zijn vrienden voor de pauze integraal de muziek van de lp die The Beatles zelf nooit live speelden: Abbey Road. Na de pauze speelt Her Majesty het album dat nog nooit iemand gehoord heeft: de plaat die The Beatles in 1971 hadden kunnen uitbrengen. Datum: donderdag 12 maart in Theaterpand Weesp, aanvang: 20.30 uur. Entree: € 17,50. Reserveren via zone1380.nl.

'Leviathan'

In de film 'Leviathan' weigert de bijna voortdurend dronken arbeider Kolya zijn ouderlijk huis te verkopen aan de corrupte burgemeester. Leviathan schetst de ondergang van een gewone man en uit zo subtiele kritiek op het complete Russische sociale stelsel. Donderdag 12 maart in de City, aanvang 20.00 uur entree € 8,-.

vrijdag 13 maart

Stadhuisconcert

Het Stadhuisconcert van vrijdag 13 maart wordt verzorgd door Mayke Rademakers (cello) en Matthijs Verschoor (piano). De titel van hun programma is 'La Furia', met passie, woede en zwoele melancholie. Uitgevoerd worden werken van Cassadó, Nin en Piazolla. Aanvang 20.15 uur. Het stadhuis is geopend vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,- / jongeren tot 16 jaar gratis.

vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 13 maart aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 14 maart. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 14 maart

Dwaallicht

Toneelgezelschap Het Volk speelt zaterdag 14 maart in de City de voorstelling 'Het Dwaallicht'. In het verhaal maken we kennis met Frans Laarmans, op en top burgerman, die na zijn kantoorarbeid op weg is naar huis. Het is een druilerige novemberavond. Laarmans koopt nog even een krant en het wachten is op de tram naar huis. Drie gekleurde, Afghaanse matrozen klampen hem aan. Hun schip, de Delhi Castle, ligt in de haven. Aanvang 20.30 uur / entree € 17,50.

maandag 16 maart

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

maandag 16 maart tot zaterdag 21 maart

Collectanten gezocht

Het Reumafonds zoekt Weespers die in de collecteweek van maandag 16 tot en met zaterdag 21 maart willen collecteren. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek. Aanmelden kan bij mevrouw Boerma: 0294 - 413728.

dinsdag 17 maart

Mamacafé

In de Bibliotheek wordt dinsdag 17 maart een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze week is er een thema aan de bijeenkomst gekoppeld: EHBO voor kinderen.

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen de heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 18 maart

Meezingavond

Er is woensdag 18 maart een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp komen woensdag 18 maart bij elkaar om de viering van Internationale Vrouwendag te evalueren. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Tijd: 19.30 uur.

Meditatieve viering

De Vastentijd is traditioneel een periode van bezinning. We zijn in ons dagelijks leven druk bezig met materiële dingen. Bezinning biedt ons de kans om essentiële zaken te overwegen: wie ben je, hoe verhoud je je tot andere mensen en neemt het geloof een plaats in je leven in en welke dan? Op woensdag 18 en 25 maart in de H. Laurentius en Maria Magdalenakerk aan de Troelstralaan. Iedereen is welkom, kerkelijk actief of niet kerkelijk. Aanvang: 19.30 uur. Om 20.00 uur een afsluitend kopje koffie.

donderdag 19 maart

Elmer den Braber

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 19 maart een inloopochtend. Deze week komt Elmer den Braber vertellen over zijn boek 'Mijn vader was een NSB'er', dat zich grotendeels in Weesp afspeelt. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.

vrijdag 20 maart

'HARM'

Rapper en schrijver Marco Martens presenteert zijn nieuwe theatervoorstelling 'HARM', een mix van liedjes en woordkunst. Hij werkt hiervoor samen met multimuzikanten Michiel van Iersel en Joris Sedee. De regie is in handen van Jessica Borst. 'HARM' is vrijdag 20 maart te zien in Theaterpand Weesp, aanvang: 20.30 uur. Entree: € 15,- . Reserveren via www.zone1380.nl.

Keuzes maken

Waar droom jij van? Elke dag kunnen we keuzes maken, maar vaak zien we beren op de weg. Durf jij de eerste stap te zetten? Meld je dan aan voor deze inspirerende cursus van Puur Geluk Coaching op vier vrijdagmiddagen bij YogaToday: 20 maart, 17 april, 22 mei en 19 juni van 13.30-16.30 uur. Meer informatie en opgeven bij Carin Geluk, 06-30541684. www.puurgelukcoaching.nl.

doorlopend

Marianne Mak

In Het Lichthuis aan het Waagplein is tot en met eind april een doorlopende expositie te zien met kunstwerken van Marianne Mak. Zij maakt aquarellen. Water en de werking van licht zijn haar voornaamste thema's. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

In 'Leviathan' weigert Kolya zijn huis te verkopen aan de corrupte burgemeester.