Jeanette Voorneveld geniet van een boekje in de voorjaarszon.
Jeanette Voorneveld geniet van een boekje in de voorjaarszon. Foto: Marieke van Veen

'Genieten van mijn paradijsje'

WEESP - Hoe heerlijk overwinteren in Portugal ook is, écht genieten doet Jeanette Voorneveld in haar tuin met tuinhuis op tuintjescomplex Kweeklust aan de Lange Muiderweg.
Na een paar maanden afwezigheid moet er wel veel gebeuren. Terwijl haar man een kar vol laadt met de vele zakken aarde die ze net hebben gekocht, kijkt Jeanette een beetje beteuterd naar het handjevol bloembollen dat wél bloeit in haar tuin. "Ik kan niet wachten tot alles weer uitloopt, het is wel een beetje saai zo. Maar goed, als het weer een beetje meewerkt ziet het er hier over een paar weken alweer heel anders uit. Dan is het echt mijn paradijsje."

Jeanette heeft sinds drie jaar een tuin op het complex. Haar man zit een stukje verderop, hij heeft ook nog eens een prachtig vrij uitzicht op de weilanden. Het stel is net een paar dagen geleden teruggekomen uit Portugal, waar ze een groot deel van de winter hebben doorgebracht. "Maar in de zomer zitten we hier, wel drie maanden achtereen. Dan slapen we hier ook. Ik ga dan alleen terug naar mijn huis aan de Papelaan om te wassen, de post te halen en bij te praten met de buren. Kweeklust is een ontzettend gezellig complex met veel leuke mensen. Werken in de tuin wisselen we af met koffie en een boekje in de zon en 's middags een kopje thee hier en een glaasje wijn daar."

Voor alle ramen van haar tuinhuis en dat van haar man hangen fraaie glas-in-loodpanelen. "Zelfgemaakt", zegt ze trots. En dan lachend: "Ergens zou je kunnen zeggen dat ik daarom hier beland ben. Ik had meer ramen nodig voor mijn kunst."