Deze Toyota Aygo is klaar voor de lente.
Deze Toyota Aygo is klaar voor de lente.

Met Pasen veel voordeel bij de dealer

Nieuwe auto? Waarom niet! Grote kans dat u al wat langer heeft gewacht om iets in te ruilen, dus het is wel weer eens tijd voor iets nieuws, dan wel tweedehands. Tweede paasdag is een uitgelezen kans om eens goed rond te kijken, want veel autobedrijven zijn open en hebben aantrekkelijke acties.

Met Pasen zijn de acties vaak nog scherper. Zeker interessant zijn de gebruikte modellen. De voorraad occasions is vaak groot en dat merk je aan de prijs. Een jonggebruikte auto met veel opties is vaak een slimme keuze, zowel financieel als qua comfort en rijplezier.

De autoverkoop krabbelt trouwens voorzichtig weer op. In februari zijn in Nederland 33.944 nieuwe personenauto's op kenteken gezet; een stijging van bijna 2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2014. Over januari en februari samen is de stijging al ruim 5% ten opzichte van 2014. Vooral de kleine auto's doen het goed. De Kia Picanto is momenteel de meest verkochte auto in ons land, gevolgd door de Suzuki Alto, de Toyota's Aygo en Yaris en de Renault Twingo. Alles bij elkaar is Renault is op dit moment het populairste merk, gevolgd door Peugeot en Toyota.

Autoliefhebbers kunnen behalve bij de dealers ook hun hart ophalen tijdens de paasraces op Zandvoort. Het is de start van het raceseizoen, met de première van de Formula Renault 1.6 Northern European Cup en de Renault Clio Cup Benelux.