De vijfde generatie van de L200 heeft nog meer te bieden.
De vijfde generatie van de L200 heeft nog meer te bieden.

Nieuwe L200 is de pick-up van nu

Na negen jaar en een productie van 1,3 miljoen auto's staat de vierde generatie van de Mitsubishi L200 pick-up op het punt vervangen te worden door de geheel nieuwe vijfde generatie.
Dit model is bijzonder belangrijk voor Mitsubishi Motors. De nieuwe L200 is ontwikkeld als de Ultimate Sport Utility Truck die een nieuwe standaard zet op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid, interieurcomfort en manoeuvreerbaarheid, om tegemoet te komen aan gevarieerdere eisen die gebruikers aan een dergelijk voertuig stellen.

Los van de nieuwe vormgeving krijgt de L200 een volledig nieuwe, 2,4-liter Clean Diesel-motor met een vermogen van 154 of 181 pk. De nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak (en een nieuwe vijftrapsautomaat) zorgen voor betere prestaties, minder CO2-uitstoot en minder onderhoud. Er is meer binnenruimte bij compacte buitenmaten (en nog steeds met de kleinste draaicirkel in zijn segment: 11,8 meter), terwijl de lengte van de laadruimte kan wedijveren met die van de concurrentie.

De bestuurder stapt in een puike cabine met betere zitpositie, meer rijcomfort en betere geluidsisolatie.