Fort Uitermeer aan het einde van de 's-Gravelandseweg.
Fort Uitermeer aan het einde van de 's-Gravelandseweg. Foto: Christian Pfeiffer

Fort Uitermeer opent seizoen op zaterdag 18 april

WEESP - Wie heeft er een fraaie foto of een kunstwerk gemaakt met het torenfort van Fort Uitermeer in een prominente rol? De stichting Uiteraard Uitermeer wil het graag weten. "We willen er op zaterdag 18 april een eendaagse expositie mee inrichten", legt Joop van Wijngaarden van de stichting uit.

Zaterdag 18 april is het de dag van 'Pluk de lente op het fort' en tevens de opening van het fortenseizoen 2015. Een dag waarop ook bij Fort Uitermeer aan het einde van de 's-Gravelandseweg een hoop te doen is voor jong en oud. Er zijn natuuractiviteiten, demonstraties en een tentoonstelling over de geschiedenis van Fort Uitermeer. Dat alles van 12.00 tot 16.00 uur.

Daarbij past dus ook een laagdrempelige foto- en kunstexpositie. De stichting Uiteraard Uitermeer, die zich met de exploitatie van het fort en het omliggende terrein bezighoudt, denkt namelijk dat er best wat mensen zijn die ooit een foto, tekening of schilderij van het torenfort hebben gemaakt en dat voor die ene dag in bruikleen willen geven voor de expositie. "Het hoeven geen kunstwerken te zijn, dus iedereen mag meedoen", zo voegt Joop van Wijngaarden er voor de zekerheid nog aan toe. Wie iets denkt te hebben, wordt gevraagd contact op te nemen via info@uiteraarduitermeer.nl of 06-55572422.

De Pluk-de-lente-dag is hoe dan ook een mooie gelegenheid voor iedereen om Fort Uitermeer eens te komen bezoeken. Het is nog maar enkele jaren toegankelijk voor het publiek en daarom nog lang niet bij iedere Weesper bekend, zegt Van Wijngaarden. "Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Vecht, maar er is ook veel te leren over de historie."