Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Bakker Sander Abbekerk

Elke nacht gaat Sander Abbekerk (40) naar zijn werk. Al sinds hij als kleine jongen bij zijn oom in de bakkerij in Loosdrecht kwam, wist hij het zeker: hij zou bakker worden. Ondanks zijn allergie voor meel.

De dag begint bij bakkerij Abbekerk om kwart over twee 's nachts. Dan gaan de bakkers aan de slag om Weesp elke morgen weer van vers brood te voorzien. De heerlijke geur daarvan vult 's ochtends de winkelstraat. Vandaag was het een uur of negen toen Sander de laatste vloerkadetten en kaaspunten maakte, terwijl zijn medewerkers zich ontfermden over een bestelling van tweeduizend bollen.

De liefde voor het bakkersvak zit diep bij Sander. Na zijn school ging hij naar de Vakschool Wageningen om het bakkersvak te leren. Bij zijn oom in Loosdrecht ging hij aan de slag, maar vertrok later om de wereld te zien. Sander werkte in die tijd bij allerlei bakkerijen in binnen- en buitenland, tot hij in 2009 bakkerij Klercq aan de Slijkstraat in Weesp kocht.

Genieten doet hij nog elke dag. Hij is trots op zijn gevulde winkel als de klanten 's ochtends voor de deur staan en hij weet dat een paar uur later alle broden weer aan de man gebracht zullen zijn.