De Geinloop is voor velen de start van het loopseizoen.
De Geinloop is voor velen de start van het loopseizoen. Foto: André Verheul

Weespers in de startblokken voor de Geinloop

WEESP - De Geinloop in Driemond is een van de aantrekkelijke lopen in de regio, waar ook veel hardlopers uit Weesp op afkomen. Op zaterdag 18 april is de 39ste editie. De organisatie verwacht meer deelnemers aan de start dan ooit.

door Ruth van Kessel

Elk jaar verschijnen er tussen de 1000 en 1100 deelnemers aan de start van de Geinloop. Dit jaar loopt het storm en er hebben zich bij de voorinschrijvingen al veel meer hardlopers gemeld dan andere jaren. De ambitie is 1350 deelnemers, als mooie opmaat naar het jubileumjaar van volgend jaar. Hardlopen blijft populair, maar ook het parcours langs het Gein is een grote lokker voor hardloopfanaten. De afstanden zijn 5 km, 7,5 km, 10 km, 15 km en de halve marathon van 21,1 km. Nieuw dit jaar is de kidsrun voor kinderen tot en met 12 jaar. Dat parcours loopt dwars door Driemond.

Holeverancier
Onder de hardlopers die voornamelijk uit Amsterdam en omgeving komen, bevonden zich vorig jaar 20% Weespers. Trim-en Trainingsgroep Weesp (TTW) is een grote leverancier van de starters. William Elegeert van TTW: "Traditioneel is de 5 km-afstand van de Geinloop een stimulerend doel voor de beginnende hardlopers die in februari zijn gestart met de Loop-je-fitcursus. En ook andere TTW-ers zien de Geinloop als een mooie opwarmer voor het loopseizoen. Het is een fantastische loop en heerlijk dichtbij: vanuit Weesp hoef je alleen maar de brug over."

Voorinschrijving kan tot 10 april via www.geinloop.nl, van 11 tot 18 april bij Bijvoet Sport in Weesp of aan de start op de dag zelf in Driemond.