De roeiers vechten zich door de smalle sluis een weg naar de Vecht.
De roeiers vechten zich door de smalle sluis een weg naar de Vecht. Roeifoto's: Ruth van Kessel

WEESP - Het evenementenseizoen in Weesp is begonnen. Zaterdag was er het sloeproeievenement Vechten op de Vecht, zondag de Weesper Wielerronde.

Vechten op de Vecht werd alweer voor de zevende keer gehouden. Zo'n honderd teams waren present op deze traditionele opening van het sloeproeiseizoen. De opdracht was simpel: wie is het snelste over het parcours van 11,1 kilometer op de Vecht. Omdat de start in de Kom van Weesp is, zijn de eerste honderd meters zonder meer het lastigste en meest spectaculair. Het bleef tot ver in de middag druk in Weesp.

De Weesper Wielerronde staat sinds het feestjaar 2005 (Weesp 650) op het programma en beleefde dus zijn elfde editie. Hier vier races: van junioren tot senioren. De wielerronde vereiste een grotendeels afgesloten binnenstad en met de wekelijkse zondagopenstellingen van Albert Heijn aan de Achtergracht is Eerste Paasdag de enige mogelijkheid in het wielerseizoen. Dat gaat ten koste van de publieke belangstelling. Toch was ook dit een geslaagd evenement. Meer foto's van beide evenementen staan op WeesperNieuws.nl.

De Weesper Wielerronde dendert door hartje Weesp.
De Kom ligt vol sloepen.
Al die sloepen op de Vecht, een prachtig plaatje.
Ook de jongste lichting kwam aan de start.
Geconcentreerd door de bocht.
Wielerkoning Jan de Wee.