Waar nu de Albert Heijn staat, verrijst deze winkelgalerij. De komende weken wordt gesproken met belangstellende winkelbedrijven.
Waar nu de Albert Heijn staat, verrijst deze winkelgalerij. De komende weken wordt gesproken met belangstellende winkelbedrijven. Foto: André Verheul

'Als Action wil, weten ze wie ze moeten bellen'

WEESP - Komt er een Action aan de Achtergracht? Of een tweede supermarkt? Het is niet uitgesloten. De komende weken wordt er met geïnteresseerde partijen gesproken over een vestiging in het winkelcentrum dat momenteel in de binnenstad van Weesp wordt gebouwd.

door André Verheul

De bouw bestaat uit twee fasen. De nieuwe supermarkt op de plek van de oude brandweerkazerne aan de Achtergracht.is over drie maanden klaar. Daar nemen Albert Heijn en Gall & Gall hun intrek. Boven deze winkels komt een parkeerdek plus nog een derde, kleinere winkel. Albert Heijn krijgt 1850 m2, dat is circa 500 m2 meer dan de huidige winkel.

Als Albert Heijn en Gall & Gall naar hun nieuwe onderkomens zijn verhuisd, kan de sloop van de huidige supermarkt beginnen. In oktober kan de bouw van de nieuwe winkels beginnen. In het voorjaar van 2016 worden twee grote winkelruimten van 1400 m2 en 600 m2 opgeleverd, plus ook weer parkeerplaatsen en een kleinere winkel op de eerste etage. Er zijn dan achter een aansluitende gevelrij zes nieuwe winkels en 120 parkeerplaatsen gerealiseerd. Die schaalgrootte kennen we in de binnenstad van Weesp nog niet. Ter vergelijking: de Hema aan de Breedstraat is 400 m2 en het oude parkeerterrein had 75 plaatsen.

Filiaalbedrijven
Allemaal leuk, maar welke winkels komen er? De gesprekken daarover met geïnteresseerde partijen gaan nu pas echt beginnen, legt Jack van Rens uit. Hij voert het project uit namens De Grutterij, de eigenaar van het terrein. Er moet onderhandeld worden, dus hij kan nog niet veel zeggen. Met Action is een gesprek geweest, maar toen was er nog veel onduidelijk over het winkelcentrum. Nu alles concreet is, heeft ook Action een uitnodiging ontvangen om te praten. "Als ze willen, weten ze wie ze moeten bellen", aldus Van Rens.

De kleinere winkels op de eerste etage zijn bedoeld voor zaken waar de klant doelgericht naartoe gaat, zoals een modezaak of een computerzaak. Voor de invulling van de grote winkels moeten we denken aan filiaalbedrijven. Die hebben daar wel oren naar, omdat Weesp vanwege de uitbreiding in de Bloemendalerpolder meer inwoners gaat krijgen. Een tweede supermarkt is volgens Van Rens een reële optie. "Of Albert Heijn dat nu leuk vindt of niet. In Weesp is daar zeker nog markt voor."

Een tweede supermarkt naast Albert Heijn is een reële optie