De prijswinnaars van vorig jaar.
De prijswinnaars van vorig jaar. Foto: Christian Pfeiffer

Wegens succes op herhaling: Weesperfotomobiel

WEESP - Ook dit jaar is er rond Weespers aan de Wand de wedstrijd Weesperfotomobiel voor de jeugd. De wedstrijd was vorig jaar een groot succes.

De fotowedstrijd is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar, die in Weesp wonen of in Weesp op school zitten. Fotograaf Paul Roholl: "Er is dit jaar gekozen voor het thema: Jij en de ander. Hoe verhoud je je tot de ander, ben je verliefd, werk je samen, zoek je ruzie?"

Mobiele telefoon
Foto's moeten met een mobiel gemaakt zijn en aan een aantal andere eisen voldoen. Insturen van foto's in de hoogste resolutie kan door deze te uploaden via de site www.weesperfotomobiel.nl. Inzenden kan tot 10 mei, maximaal drie foto's per deelnemer. Behalve omzetten naar zwart/wit, mogen er geen bewerkingen op de foto's toegepast worden. Op eerdergenoemde website zijn ook allerlei handige tips te vinden.

Win een mentor
Alle ingestuurde foto's worden tijdens Weespers aan de Wand (tijdens het Pinksterweekend eind mei) tentoongesteld in De Bibliotheek aan de Oudegracht en blijven daarna nog een hele maand hangen. De prijswinnende foto's komen in de Van Houtenkerk te hangen. De hoofdprijs is publicatie van de winnende foto in het WeesperNieuws en een jaar lang mentorschap bij kunstenaar/fotograaf Eric Hage. De pupil leert het maximale uit een camera te halen en zijn of haar talenten te ontdekken en benutten.

Geen selfies
Tot slot nog een 'waarschuwing' van de wedstrijdorganisatie:"Denk erom: we willen géén selfies zien! Wees creatief."