Toneelgroep Weesp speelt 'Het Huis van Bernarda Alba'.
Toneelgroep Weesp speelt 'Het Huis van Bernarda Alba'.

Toneelgroep Weesp maakt zich op voor vuurdoop

WEESP - Was ik nog maar jong, dacht Karin Boelen (55) uit Weesp toen ze in 2013 hoorde dat Zone 1380 van start ging met theaterlessen voor jongeren. Groot was de vreugde toen de theaterschool een jaar later met een proefles voor volwassenen kwam. Inmiddels is Toneelgroep Weesp een feit.

door Marieke van Veen

"Toneel spelen en zingen doe ik al zo lang ik me kan herinneren. Ik heb bij diverse amateurgezelschappen gespeeld en vele workshops gevolgd." Toen Zone 1380 met theaterlessen voor volwassenen kwam, was dat voor de Weespse echt op het juiste moment. "Ik was heel erg toe aan iets nieuws. Ik geniet er met volle teugen van. De lessen van Danielle Meyer zijn even leuk als leerzaam, en onze groep is gezellig en enthousiast."

Het resultaat van de wekelijkse lessen en repetities is volgende week te zien in Theaterpand Weesp. Dan voert de nieuwe Toneelgroep Weesp 'Het Huis van Bernarda Alba' van Frederico Garcia Lorca op. Karin speelt Bernarda, een autoritaire vrouw die voor de tweede keer weduwe wordt en haar dochters tot acht jaar rouw en afzondering dwingt. De spanningen in het huis stapelen zich op. "Bernarda is een verbitterde, gemene vrouw. Ik betrap mezelf erop dat ik het heerlijk vind om haar te spelen. Juist omdat we tegenpolen zijn. Het was heel spannend om haar karakter in mezelf op te zoeken."

De voorstellingen zijn op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 april. Vrijdag en zaterdag om 20.30 uur, zondag om 14.00 uur. Kaarten zijn voor € 7,50 per stuk te koop via theaterpandweesp.nl. De zaal is een uur voor aanvang open.