De tokkelbaan komt nu aan de Nieuwstad.
De tokkelbaan komt nu aan de Nieuwstad. Foto: Christian Pfeiffer

Volop spelen, swingen en dineren op Koningsdag

WEESP - Achter de schermen werkt Oranjevereniging Weesp hard om er ook dit jaar een wervelende Koningsdag van te maken. Hier alvast een voorproefje van wat Weesp allemaal kan verwachten op 27 april.

Voor jong en oud wordt het genieten op Koningsdag, die traditioneel start met de aubade op het Grote Plein. De kermis is vanaf donderdag 23 april aan de Aetsveldselaan, dat is ook de locatie van de vrijmarkt. De braderie is traditiegetrouw aan de Nieuwstraat. De Nieuwstad wordt een uitdagend kinderparadijs voor avontuurlijke kinderen met een stormbaan, een klimwand en een tokkelbaan. Een paar aquarollen in de gracht zorgen voor spannend speelplezier.

Voetjes van de vloer
Een Kids DJ Oranjeshow in de middag, een djembéband, een optreden van de Muziektuinclub met optredens van Kids Popbands en Wannabee en 's avonds een disco. Als het aan de organisatie ligt wordt het een swingende boel op het Grote Plein. Voor wie wat meer van rustig houdt, kan genieten van een carillonconcert of meedoen aan een schaaktoernooi.

Onder het motto 'Voor elke portemonnee een betaalbaar diner' is er dit jaar voor de derde keer een Oranjediner. Met een toegangskaart, voor € 2,- te koop bij Oma's Kastje, Kantoorboekhandel De Kleine Prins en Bakkerij Abbekerk, kunnen mensen deelnemen aan het Oranjediner bij verschillende restaurants - herkenbaar aan een Oranjeposter - in het centrum. Elk restaurant heeft zijn eigen Oranjemenu en bepaalt zijn eigen Oranjeprijs. Bij het toegangsbewijs is een welkomstdrankje inbegrepen. Het volledige programma staat volgende week in het WeesperNieuws.