Allerlei fraaie klassiekers zijn zondag te bewonderen in Weesp.
Allerlei fraaie klassiekers zijn zondag te bewonderen in Weesp.

Klassieke Renaults
op bezoek

Liefhebbers van klassieke Renaults opgelet. De 'Club d'Anciennes Renault des Pays-Bas', de Nederlandse vereniging van klassieke automobielen van Renault, is zondag 19 april te gast bij de Weesper Renaultdealer Arend Auto aan de Hogeweyselaan 201.

Tussen 10.30 en 13.00 uur maakt een groot aantal eigenaren vanuit geheel Nederland met hun fraaie klassieke Renaults hun opwachting. Deze met liefde gerestaureerde voitures zijn volop te bewonderen voor alle belangstellenden. Naast de Renault-types R4, R8, R16, die velen zich nog zullen herinneren, zijn er ook nóg oudere modellen aanwezig, zoals de Juvaquatre, de Dauphine en de 4cv. Mogelijk zijn er ook nog enkele vooroorlogse modellen present. De eigenaren zullen zeker tekst en uitleg willen geven over hun hobbyauto. Ook is er een mobiele crêperie aanwezig.

Rondrit
De automobielen zullen aan het begin van de middag vertrekken voor een mooie tourrit over de fraaie wegen en weggetjes in de nabije omgeving van Weesp. Tevens wordt er halverwege de rit nog een bezoek gebracht aan het Muiderslot, om uiteindelijk aan het eind van de middag (zo rond 16.00 à 16.30 uur) terug te keren bij Arend in Weesp. De dag wordt afgesloten met een verfrissend drankje (natuurlijk alcoholvrij, omdat het hier een autovereniging betreft) en een eenvoudig hapje. Kijk voor een voorproefje op www.renaultklassiek.nl.