Watertanden bij de Renault-stand op de AutoRAI.
Watertanden bij de Renault-stand op de AutoRAI.

Spectaculaire Renault Sport op AutoRAI

Renaults passie voor autosport krijgt op de AutoRAI een extra boost. Het Franse merk haalt namelijk zijn jongste racecreatie naar Amsterdam: de spectaculaire Renault Sport R.S. 01 met 367 kW (500 pk) vermogen en een topsnelheid van 300 km/uur. Samen met de andere showprimeur, de Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy, krijgt de stand een sterke sportieve signatuur.
De Renault Sport R.S. 01 is speciaal ontwikkeld voor de raceklasse Renault Sport Trophy. De raceauto valt op door een spectaculaire en ook aerodynamisch uitgekiende vormgeving. Het ontwerp is tot stand gekomen onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker. De voorbumper en de grote achtervleugel zorgen voor veel neerwaartse druk, zodat grip bij hoge snelheden maximaal is. Op topsnelheid bedraagt de downforce maar liefst 1,7 ton.

De Renault Sport Trophy biedt plaats aan twintig zogenoemde Pro-Amteams, bestaande uit een professionele coureur en een amateur. De winnaar van de Pro-categorie krijgt een uitnodiging om mee te doen aan een speciaal trainingsprogramma, om daarna mee te rijden in het Japanse Super GT-kampioenschap.