Stef van Riggelen in zijn sloepen bij de Schalkse.
Stef van Riggelen in zijn sloepen bij de Schalkse. Foto: Ruth van Kessel

Nieuw: Elektrische sloep te huur op Vecht in Weesp

WEESP - Eindelijk is een vaartocht over de Vecht in een open sloepje voor alle Weespers binnen handbereik: Weesper Stef van Riggelen van Sloep Huren Weesp heeft vanaf deze maand twee elektrische sloepjes in de verhuur. De ligplaats is aan de steiger van De Schalkse aan de Ossenmarkt.

door Ruth van Kessel

Fluisterzacht glijdt het bootje door het water. De bediening is simpel met slechts een aan-en-uitknop en de accu is goed voor 8 uur vaarplezier. Zonder kapitein, zonder vaarbewijs, simpelweg genieten van een dagje op het water. De bootjes van vijf meter zijn te huur voor een dagdeel of een hele dag en met een beetje inschuiven passen er zeven mensen in. Van Riggelen: "Met z'n zessen zit je rianter, maar het kan wel. En als je wilt, kan de Schalkse er ook nog een picknickmand bij verzorgen."

Rompslomp
Een eigen bootje is niet iedereen gegeven en geeft ook veel rompslomp. "Die zorg haal ik helemaal weg, als je een bootje huurt hoef je alleen maar te genieten. De Vecht vanaf het water blijft een unieke beleving", zegt Van Riggelen, die in zijn andere leven grafisch ontwerper is. Varen is zijn grootste hobby en het liefst zit hij in de zomer hele dagen op het water. Vorig jaar begon hij al met de verhuur van zijn eigen ONJ sloep, met hemzelf als kapitein erbij. "Dat is een succes, maar nu kunnen mensen ook zonder mij op pad."

Open dag
Op 25 april houdt Sloep Huren Weesp een open dag van 14.00 - 17.00 uur en mogen mensen zelf een proefvaart maken. Opstapplaats is de steiger van de Schalkse aan de Ossenmarkt.