In de City draait donderdag 30 april en zondag 3 mei Michiel de Ruyter.
In de City draait donderdag 30 april en zondag 3 mei Michiel de Ruyter. Foto:

woensdag 22 april

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 22 april een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 22 april weer een Mamacafé gehouden. Vanwege het 1-jarig bestaan van het café komt poppenspeler Alexander Bauwens zijn voorstelling 'Allemaal Beesten' opvoeren. Aanvang: 10.00 uur.

Annet Jacobs
leest voor

Woensdag 22 april is het de dag van de Kinderboekwinkel. Annet Jacobs komt in De Kleine Prins in de Slijkstraat voorlezen uit haar laatste boek 'Het geheim van de verliefde juf'. Geschikt vanaf zes jaar, van 14.00 tot 15.00 uur. Toegang is vrij. In de winkel staat een geheimenkist waarin kinderen een geheim kunnen verstoppen. Annet Jacobs kiest het mooiste geheim uit en beloont dat met een exemplaar van haar boek.

Introductie Biodanza

Het is Nationale Biodanzaweek. Rolando Toro, de bedenker van biodanza, had als droom om de hele wereld te laten dansen. Kom lekker gratis meedansen met een introductieworkshop Biodanza op woensdag 22 april. Aanmelden: info@biodanzametmarlie.nl, www.biodanzametmarlie.nl.

Buurtpanel

De gemeente Weesp houdt woensdag 22 april een buurtpanelavond voor de bewoners van de wijken Zuid en Aetsveld. Buurtbewoners zijn om 19.30 uur welkom in het OAZ-gebouw om mee te praten en denken over een veiliger, betere en schonere leefomgeving.

donderdag 23 april

Film

In de City draait donderdag 23 april de film 'The Theory of Everything' over de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking, zijn liefdesrelatie met Jane Hawking en zijn gevecht tegen ALS. Aanvang 20.00 uur,entree € 8,-.

donderdag 23 april tot 27 april

Kermis

Van donderdag 23 tot en met maandag 27 april is er kermis aan de Aetsveldselaan. Met onder meer draaimolens, botsauto's, spelletjes, snoep en snacks.

vrijdag 24 april

Oliver's Cinema

Het muziekproject Oliver's Cinema is een samenwerking tussen trompettist Eric Vloeimans, cellist Jörg Brinkmann en accordeonist Tuur Floorizone. Gespeeld worden eigen werken, muziek uit films, folklore, gipsy, jazz en nog veel meer. Locatie: de City of Wesopa, aanvang: 20.30 uur, entree: € 17,50.

vrijdag 24 april tot 26 april

Toneelgroep Weesp

Toneelgroep Weesp debuteert met 'Het Huis van Bernarda Alba' van Frederico Garcia Lorca. Bernarda is een autoritaire vrouw die voor de tweede keer weduwe wordt en haar dochters tot acht jaar rouw en afzondering dwingt. De spanningen in het huis stapelen zich op. De voorstellingen zijn op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 april. Vrijdag en zaterdag om 20.30 uur, zondag om 14.00 uur. Kaarten zijn voor € 7,50 per stuk te koop via theaterpandweesp.nl. De zaal is een uur voor aanvang open.

zaterdag 25 april

Kledinginzameling

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood komt naar Weesp. Zaterdag 25 april kunnen mensen gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel komen inleveren in de katholieke kerk aan de Herengracht. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat dit jaar naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh.

Nikitov

Niki Jacobs (36), zangeres en oprichtster van de band Nikitov, wordt gezien als belangrijke vertolker van Joodse muziek in Nederland. 'Moedertaal' oftewel 'Mamelosh' in het Jiddisch heet de nieuwe muziekvoorstelling met pophits in een nieuwe Jiddische jas. Nikitov treedt zaterdag 25 april op in de Weesper synagoge. Aanvang: 20.00 uur. Toegangsprijs: 10,-. Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Kleine Prins.

zondag 26 april

Paddington

In de City is zondag 26 april de bioscoophit 'Paddington' op groot scherm te zien. Een jonge Peruviaanse beer reist af naar Londen om daar een leven op te bouwen. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij er achterkomt dat het stadsleven niets voor hem is. Hij wordt in huis genomen door de familie Brown, tot een museumconservator het unieke beertje ontdekt. Aanvang 14.00 uur, entree € 5,-.

Rozjinkes

Klezmergezelschap Rozjinkes uit Hilversum komt naar Weesp om het 10-jarig jubileum te vieren. Op het repertoire van Rozjinkes staan vele Jiddische liederen en ook de instrumentale klezmermuziek. Het concert is zondag 26 april in de synagoge aan de Nieuwstraat, van 15.00 tot 17.00 uur met nazit. Entree: 8 euro, kinderen tot en met 16 jaar gratis entree.

maandag 27 april

Koningsdag

Koningsdag wordt in Weesp gevierd met kinderactiviteiten, sport en spel, livemuziek, een Oranjediner, een disco en meer. Kijk voor het volledige programma op pagina 16/17.

dinsdag 28 april

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt dinsdag 28 april een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Van 13.00 tot 16.30 uur.

Inloopochtend Versa

Versa Welzijn houdt iedere dinsdag van 10.00 -12.00 uur een inloopochtend in de aula van de Papelaan 99. Tijdens deze ochtenden kunnen Weespers vragen stellen aan de sociaal werker, kennismaken en koffie drinken met buurtgenoten en informatie uitwisselen.

woensdag 29 april

Meezingavond

Er is woensdag 29 april een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Fotocursus

Eric Hage start woensdag 29 april met een nieuwe fotocursus. In vijf weken tijd leren de cursisten de basistechnieken van het fotograferen en de belangrijkste instellingen van je camera. Inschrijven via de site www.erichage.com of bel 0294 - 415125.

donderdag 30 april

Michiel de Ruyter

In de City wordt donderdag 30 april de film 'Michiel de Ruyter' vertoond. Het scenario is geschreven door Lars Boom, die na de film meer vertelt over deze klus. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

vrijdag 1 mei

Filosofisch Café

Filosofische praktijk Thymia houdt vrijdag 1 mei een filosofisch café in De Bibliotheek. Het café begint om 15.00 uur met een consult. Aamnsluitend is er van 16.00 tot 18.00 uur een dialoogtafel, dit keer met het thema 'Arbeid: vervreemding of zelfrealisatie?' Gratis inloop.

Bouhuijsavond

Vrienden van de Weesper Synagoge hebben Karel Baracs (De Verhalenman) gevraagd de jaarlijkse Bouhuijsavond te verzorgen. De Stadsverteller van Amsterdam vertelt het verhaal 'Waarom lijn 8 niet meer rijdt'. De Bouhuijsavond is vrijdag 1 mei om 20.00 uur in de synagoge. De toegangsprijs bedraagt € 5,- inclusief koffie/thee en een glaasje fris of wijn na afloop.

vrijdag 1 mei tot dinsdag 5 mei

Holocaust-expo

In de synagoge is van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 mei werk te zien van de Joodse kunstenaar Marc de Klijn. Hij woont sinds 2 jaar in Jeruzalem. Op initiatief van Annelies Westra komen zijn 29 werken over de holocaust naar Weesp.

Toneelgroep Weesp speelt 'Het Huis van Bernarda Alba'.