Inbrekers gepakt, inbraken nemen af

WEESP - De politie boekt succes in de strijd tegen de inbraakgolf in Weesp. De afgelopen weken zijn er drie inbrekers gepakt die worden gelinkt aan de inbraakgolf in de stad en gisteren kwam er nog de aanhouding van een 19-jarige Weesper bij.

door Christian Pfeiffer

De afgelopen drie weken zijn er bijna geen inbraken meer geweest. Alleen in de nacht van zaterdag op zondag werd nog een poging ondernomen aan de Jozef Israƫlsstraat. Die mislukte.

Er is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt om de inbraakgolf in Weesp de kop in te drukken. Er zijn meer agenten op straat. Vooral in de avond en nacht werd er extra ingezet.

De politie maakte gisteren bekend kortgeleden drie inbrekers van buiten Weesp te hebben aangehouden die worden gelinkt aan de inbraken in de stad en een 19-jarige Weesper aangehouden te hebben, specifiek voor een inbraak in de Drosthagestraat eind maart.

Burgerwacht
De toename van inbraken zat veel Weespers niet lekker. Het leidde tot onrust en op sociale media geventileerde frustraties. Er zou een burgerwacht moeten komen, zo ging het rond. Uiteindelijk zwakte dat initiatief af tot een petitie, bedoeld om politie en gemeente aan te zetten meer te doen om de criminaliteit aan te pakken. Gisterenmiddag hadden 212 mensen die petitie ondertekend. Die petitie werd vorige week online gezet. Ook wordt erin steun gevraagd voor het oprichten van een eigen Burgerwacht.

Burgemeester Bas Jan van Bochove volgt dit initiatief met belangstelling. "De burgemeester geeft aan op dit moment geen opvatting te hebben over deze petitie. Hij neemt er met belangstelling kennis van en ziet de petitie tegemoet", zo laat de gemeente weten.