Met oranje confetti begint Koningsdag.
Met oranje confetti begint Koningsdag.

Koningsdag in elf foto's

WEESP - Een prima Koningsdag in Weesp. Het was als vanouds gezellig druk in de stad en het weer zat, boven verwachting, erg mee.

Want wie voor het weekend nog naar de weerberichten keek hield rekening met een natte en druilerige Koningsdag. Maar niets was minder waar. Weesp stond op onder een blauwe hemel en de zon bleef de hele dag schijnen.

Zoals elk jaar was de vrijmarkt een groot succes. Het was dringen op de Aetsveldselaan bij de kinderen die daar vanaf 's ochtends vroeg hun kleedje met koopwaar uitrolden. Naast het verkopen van spullen wisten veel kinderen ook een zakcentje te verdienen door een muziekinstrument te bespelen of drinken en zelfgemaakte baksels te verkopen.

Ook de braderie op de Nieuwstraat trok veel bezoek. Kooplui uit het land presenteerden de meest uiteenlopende waar in hun kraampjes. De verplaatsing van de kinderactiviteiten naar de Nieuwstad was een goede zet: de hindernisbaan en de waterwielen op de Oudegracht vielen in de smaak. Echte durfals konden naar beneden tokkelen langs het water vanaf een hoge klimmuur.

Het Grote Plein was de hele dag het centrum van muziek en spelletjes. Op het podium traden de hele dag door bands, dansers en andere artiesten op. Burgemeester Bas Jan van Bochove gaf samen met Annelies Westra van de Oranjevereniging 's ochtends de aftrap van het feest op het plein. Dat gebeurde met confetti; dat is minder schadelijk voor het milieu dan ballonnen.

Opmerkelijk was de oproep van de burgemeester aan alle aanwezige Weespers om zich aan te melden als vrijwilliger, wil het feest de komende jaren een toekomst houden. Want, zo speechte de burgervader vanaf het bordes, de organisatie is volledig in handen van vrijwilligers en het kost elk jaar weer een hoop moeite om de traditie in ere te houden.

Budoshin Dojo (nieuwe vechtsport) geeft demonstratie.
Zonnig weer: zonnebril op.
Plaatjes van oud Weesp doen het altijd goed.
Op de trommel op het plein.
Tokkelen op de Nieuwstad.
Wachten op zingen met de burgemeester.
Gezellig op de kermis.
Plezier voor jong en oud
Vrijmarkt weer gezellig druk .
Op het stadhuis borrel met Weespermop.