Donderdag 7 mei in de City: 'Il Capitale Umano'.
Donderdag 7 mei in de City: 'Il Capitale Umano'.

woensdag 6 mei

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 6 mei een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Gratis film

Op woensdag 6 mei is er in Bibliotheek Weesp een filmvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Aanvang 14.30 uur / toegang vrij.

woe 6 mei t/m za 9 mei

Hamlet/Backstage

Jongerengroep MixCity speelt in de City of Wesopa de nieuwe voorstelling 'Hamlet/Backstage' naar William Shakespeare. Het is een theatervoorstelling met twee kanten: het publiek ziet zowel de voor- als de achterkant van deze bijzondere productie. Voorstellingen: 6 mei 20.00 uur, 8 mei 20.00 uur, 9 mei 14.30 en 20.00 uur. Kaarten à € 9,- zijn verkrijgbaar via www.wesopa.nl en bij De Bibliotheek aan de Oudegracht.

donderdag 7 mei

Inloop Bibliotheek

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 7 mei een inloopochtend. Nogmaals wordt er aandacht besteed aan de Wattcher, een apparaat om het energieverbruik in huis te meten. Deze ochtenden geven de inwoners van Weesp de kans elkaar te ontmoeten en bij te praten. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.

Alzheimercafé

Het Alzheimercafé van donderdag 7 mei staat in het teken van dementie en mondverzorging. Tandarts Ellen van Bruggen komt vertellen waarom het belangrijk is om al in een vroeg stadium een langetermijnaanpak met de tandarts te bespreken. Inloop 19.00 uur. Start programma 19.30 uur. Locatie: Hart van Weesp. Toegang en koffie zijn gratis.

'Il Capitale Umano'

De met Italiaanse filmprijzen overladen film 'Il Capitale Umano' draait donderdag 7 mei in de City of Wesopa. Een stijlvol en ingenieus geconstrueerd Italiaans drama over een fietser met domme pech, kanshebbers en kanslozen. 20.00 uur / € 8,-.

vrijdag 8 mei

Monologenwedstrijd

Wie speelt de beste monoloog? Acht kandidaten tonen hun beste solo-performances in Theaterpand Weesp. Kom kijken en bepaal mee wie er wint! De winnaar gaat naar huis met de hoofdprijs van 500 euro. Aanvang: 20.30 uur / entree: 5 euro. Kaarten via zone1380.nl.

vrijdag 8 mei / zaterdag 9 mei

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 8 mei aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 9 mei. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 9 mei

Expositie

In Het Lichthuis, Waagplein 10, is vanaf 9 mei een doorlopende expositie te zien. In de maanden mei, juni en juli 2015 zal werk te zien zijn van Willy Schulte. Willy is 5 jaar geleden begonnen met schilderen. Zij maakt olieverfschilderijen en houdt erg van kleur.

Molendag

Nationale Molendag op molen De Vriendschap en Het Haantje. Met op De Vriendschap molenpannenkoeken, rondleidingen van de molenaars en een speurtocht naar tien vermiste molenmuizen. Wie die muizen vindt krijgt een pannenkoek. Van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoek is gratis. Meer informatie op www.weesperwieken.nl.

Servies beschilderen

Leuk voor moederdag: een workshop T-pot beschilderen of een portretbord maken. Op zaterdag 9 mei van 10.30 tot 13.00 uur. Graag vooraf opgeven via y.de.ridder1@kpnplanet.nl.

Smoothies proeven

De Wereldwinkel Weesp houdt op 9 mei, World Fair Trade Day, een smoothieproeverij van 11.00 tot 16.00 uur. De smoothies zijn gemaakt van fairtradeproducten. Ook zijn er aantrekkelijke kortingen op het assortiment. De Wereldwinkel vindt u aan de Nieuwstraat.

Instuif WVGV

Ben jij ook zo'n spring in het veld, steeds maar radslagen maken en is gymnastiek je lievelingsvak? Kom zaterdag 9 mei naar de instuif van WVGV en maak kennis met gymnastiek en turnen. Locatie: Gymzaal brede school Kors Breijer. Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur. Deze dag is er een mogelijkheid voor inschrijvingen en proeflessen.

Nacht van Weesp

De wereldberoemde autopuzzelrit van Weesp en wijde omtrek. Inschrijven op www.nachtvanweesp.nl. Uitzwaaien bij de start, waar veel fraaie klassiekers te zien zijn. Op 9 mei op het Grote Plein vanaf 18.30 uur.

Kunst in de etalage

Digitale kunst uit de collectie van Yvonne Louise Siemerink is vanaf 6 mei twee weken te zien in de etalage van Karin Wesselman Mode. Aansluitend is ander werk van Siemerink te zien in de etalage van Ongers herenmode.
Het werk van Siemerink is gewild bij prominente galeries in Nederland.

Gras

In Theaterpand Weesp is zaterdag 9 mei de theatervoorstelling 'Gras' te zien. Een gezin bestaande uit een bazige moeder, kneuterige vader, puberende dochter en een zwakbegaafd broertje is tot elkaar veroordeeld op een geveinsde camping in Zuid-Frankrijk. Aanvang: 20.30 uur / 5 euro. Kaarten via zone1380.nl.

zondag 10 mei

'Lieve Briefjes'

Stand-up comedian Cindy Pieterse speelt in Theaterpand Weesp haar hilarische, gezellige, persoonlijke én actuele 'Lieve Briefjes'. Pieterse dartelt en dendert op geheel eigen wijze door de actualiteit en het dagelijks leven. Datum: zondag 10 mei, aanvang: 15.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

'Ridder Florian'

Frank Groothof speelt op 10 mei de jeugdvoorstelling 'Ridder Florian' in de City of Wesopa. Florian wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur. Het verhaal wordt begeleid door oude Italiaanse muziek. José Vingerling knipt tijdens de voorstelling illustraties die op het achterdoek worden geprojecteerd. Aanvang 14.00 uur, entree volwassenen € 10,-, kinderen € 7,50.

maandag 11 mei

Koffiemiddag

De Zonnebloem houdt maandag 11 mei van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in De Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel. Entree € 2,-.

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 12 mei

Dikke Jas Concert

Jeroen Pek op jazzfluit en Christiaan de Jong op versterkte klassieke gitaar verzorgen 12 mei het Dikke Jas Concert. In de Van Houtenkerk aan de Oudegracht vanaf 12.30 uur. Entree: een vrijwillige gift.

Inloop Versa

De inloop op de dinsdagochtend bij Versa Welzijn, Papelaan 99 is verzet naar de dinsdagmiddag van 13.30-15.30 uur. Naast een praatje maken en een kop koffie drinken, schuift er eens per maand iemand aan de koffietafel aan om iets te vertellen over zijn/haar werk/passie. Ook is er een keer in de maand een creatieve activiteit. Op 12 mei is er uitleg over Versa Welzijn.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 13 mei

Meezingavond

Er is woensdag 13 mei een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 13 mei een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Jongerengroep MixCity speelt 'Hamlet/Backstage'.